La Diputació d’Alacant s’implica en el projecte d’innovació educativa BIKreando per a estendre’l a tota la província

La Diputació d’Alacant s’ha implicat enguany en el projecte d’innovació educativa BIKreando amb l’objectiu d’estendre a tota la província aquesta iniciativa que va arrencar fa dos anys a Elx amb l’objectiu de fomentar l’emprenedoria i la creativitat entre els més joves d’una manera pràctica i amb la implicació d’institucions i empreses.

Més de 2.000 alumnes d’una quinzena de centres de Secundària, Batxillerat i Formació Professional de tota la província participaran en la tercera edició d’aquest projecte en el qual es proposa als joves desenvolupar propostes d’idees innovadores i prototiparlas per a, posteriorment, ser avaluades per especialistes del món de l’empresa i la recerca.

El diputat de Desenvolupament Econòmic, Sebastián Cañadas, ha presentat aquest matí al costat del director del centre educatiu San José Artesà de Salesians Elx, José Miguel Gambín, i el director del CEEI Elx -Centre Europeu d’Empreses i Innovació-, Joaquín Alcázar, aquesta iniciativa, que impulsen totes dues institucions i que enguany comptarà amb la col·laboració de la Diputació d’Alacant “amb la finalitat de convertir aquest projecte local en un projecte de tota la província”.

“Des de la institució provincial no podíem més que sumar-nos a un projecte que aposta per l’emprenedoria, la innovació i la creativitat dels nostres joves, que encara es troben a les escoles però que en uns anys hauran d’incorporar-se al mercat laboral”, ha indicat Canyades.

A més, enguany i per primera vegada, s’ha incorporat al projecte, que arrenca aquest mes de setembre, un nou àmbit d’actuació, denominat OPEN, que recollirà a participants d’edicions anteriors, així com a joves d’organitzacions socioculturals i centres juvenils.

Per a aquesta tercera edició s’han dissenyat quatre ‘desafios’ centrats en la problemàtica del reciclatge del calçat, el binomi turisme i Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), Intel·ligència Artificial i els ODS i l’economia circular en l’àmbit dels centres educatius. Aquestes propostes seran avaluades al llarg del pròxim mes d’abril per reconeguts especialistes en innovació i del món empresarial, la qual cosa aportarà “un valuós feedback sobre els treballs dels alumnes”.

El Patronat de Turisme de la Costa Blanca, Caritas Espanyola, Inescop, Avecal, Tempe, Lucentia LAB, RedEco EC o Dreamshaper són algunes de les més de vint empreses i quinze institucions que enguany s’han sumat com a col·laboradores a BIKreando, proposta dissenyada pels docents de Salesians Carlos Berenguer i Carmen María Espino.

José Miguel Gambín ha ressaltat, per part seva, que aquest projecte acosta als alumnes al món empresarial a través de la innovació i la creativitat “fent front a l’acusació que sempre s’aboca contra l’escola que està allunyada de la societat i de les necessitats empresarials”. “El projecte aporta a l’educació noves maneres d’aprendre de manera creativa, al mateix temps que proporciona a la societat i a l’empresa gent innovadora i creativa”, ha assenyalat el director de Salesians Elx, qui ha ressaltat, així mateix, l’enfocament ètic de la iniciativa.

Finalment, des del CEEI s’ha destacat el potencial del projecte, així com la metodologia utilitzada, materials BIK (Business Innovation Kit), “la mateixa que s’usa normalment en les empreses”, ha indicat Alcázar.

Informació i Foto: Diputació Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: