La Diputació d’Alacant ret homenatge a Manzanares mitjançant un documental i un llibre amb imatges inèdites

Coincidint amb el 50è aniversari de la seva alternativa, la Diputació d’Alacant ha organitzat un homenatge al torero Jose María Manzanares amb l’estrena d’un documental i la publicació d’un llibre. L’acte, presidit pel responsable de la institució provincial, Carlos Mazón, tindrà lloc aquesta tarda al MARQ.

Mazón ha manifestat la seva satisfacció en veure que aquests dos projectes impulsats per la Diputació s’han convertit en una realitat, “suposa una immensa alegria i demostren el ferm compromís de la institució que represento amb la defensa de la cultura en tots els vessants. Aquestes dues joies ens serveixen per engrandir encara més l’esperit d’un gran torero, d’un artista únic que va ser a més un gran ambaixador de la seva ciutat per tot el món”.

Amb el títol Manzanares, 50 anys, 50 mirades, el volum, editat per l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert i coordinat per José Germán Estela, recull altres articles de familiars, amics, companys i personatges vinculats al mestre de diferents àmbits de la cultura, la política i la societat, entre els quals hi ha el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón. A més, l’obra inclou un dossier amb imatges inèdites de l’arxiu del fotògraf personal del torero, Pepe Soriano.

Figures del món taurí de la talla de Julián López Escobar El Juli, Enric Ponce, Cristina Sánchez o Luis Francisco Esplá, juntament amb ramaders com Victorino Martín o les famílies Peralta i Miura, han aportat els seus testimonis i experiències en aquest reconeixement al torero alacantí. També hi han col·laborat escriptors i periodistes com Andrés Amorós, Rubén Amón, Toni Cabot o Vicente Zabala, així com personatges del món artístic i cultural, entre els quals hi ha els humoristes Arévalo i César Cadaval, Lolita Flores, el dissenyador Francis Montesinos o el restaurador Lucio Blázquez, entre d’altres. A través dels seus testimonis es retrata la semblança de Manzanares i s’ofereix una visió àmplia de la seva trajectòria com un dels grans toreros de la història d’Espanya.

D’altra banda, la vetllada, que començarà a les 19.00 hores al Saló d’Actes del Museu Arqueològic, inclourà la projecció de ‘Manzanares. L’art del toreig’, un treball del departament d’Imatge i Promoció de la Diputació produït per MªÁngeles González i dirigit per Domingo Rodes. La cinta, de 60 minuts de durada, fa un recorregut per la vida personal i professional del mestre a través d’una sèrie d’entrevistes a familiars, amics o companys com Juan Antonio Ruiz Espartaco, César Rincón o Cristina Sánchez, els germans Lozano, el periodista Manolo Molés o el restaurador Vicente Castelló.

El documental s’ha rodat en diferents escenaris d’Alacant, Madrid, Sevilla, Toledo i Càceres i en algunes finques com Dehesa Majavieja, propietat del torero Espartaco, o Turó Teresa de la família Manzanares, però també inclou imatges d’arxiu de la vida personal del torero al costat de la família i amics.

La música d’aquesta nova producció de la institució provincial ha estat composta per David Prats i el guió és de José Germán Estela. Així mateix, David Martínez Ros ha estat el director de fotografia, els operadors de cambra Rafael Bonet, Javier Cabrera i Javier Gomis, i la responsable del muntatge, Inma Bonet.

A més, ‘Manzanars. L’art del toreig està disponible en castellà, valencià i anglès i la narració va a càrrec de destacades veus del panorama nacional: Camilo García –actor de doblatge de Harrison Ford o Anthony Hopkins-, José García Tos i Nick Morgan.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: