La Diputació d’Alacant renova el compromís amb el projecte d’innovació educativa BIKreando

La Diputació d’Alacant col·labora un any més en el desenvolupament del projecte d’innovació educativa BIKreando, una iniciativa que busca fomentar l’emprenedoria, la innovació, la sostenibilitat i la creativitat entre els més joves de manera pràctica i activa.

El diputat de Desenvolupament Econòmic, Sebastián Cañadas, ha participat aquest matí, juntament amb el president del CEEI Elx, José Javier García, i la directora del centre educatiu San José Artesà de Salesians Elx, María José Davó, a la presentació d’aquesta proposta que proposa als estudiants desenvolupar treballs amb idees innovadores i prototipar-les per, posteriorment, ser avaluades per especialistes del món de l’empresa i la investigació. L’acte també ha comptat amb l’assistència del diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro.

A la quarta edició, la iniciativa compta amb la participació de més de 600 alumnes d’onze centres de Secundària, Batxillerat i Formació Professional de tota la província.

El projecte BIKreando contempla dues categories: ‘Desafíos’, que alhora proposa dos reptes, un de cara a fomentar el turisme de salut i un altre orientat a difondre la vocació industrial entre els joves, i ‘Propostes innovadores’, adreçada als participants de més edat i en què s’han abordat aspectes com ara la neteja de les aigües marines, l’aparcament a les ciutats o el comerç electrònic.

“Aquest és un projecte pioner a nivell europeu perquè fomenta la cultura de la innovació i l’emprenedoria a través d’una metodologia ‘BIK Idea’ desenvolupada pel CEEI”, ha manifestat José Javier García, que ha agraït el suport de la Diputació d’Alacant a aquesta iniciativa, “a la qual des dels seus inicis s’han anat sumant cada cop més centres i alumnes per tal de desenvolupar propostes que en un futur canviïn l’economia de la comarca, del país i de la UE”.

Per part seva, María José Davó ha explicat que aquesta acció persegueix dos objectius, “d’una banda, la personalització de l’ensenyament, posant el focus en els interessos dels estudiants i en el foment de la seva motivació i, de l’altra, el desenvolupament del caràcter integrador de la formació amb el món empresarial, fent que els processos d’ensenyament-aprenentatge siguin més significatius, més pràctics i en contextos més reals”.

La quarta edició de Bikreando conclourà el proper 11 de maig amb un acte que se celebrarà al Centre de Congressos d’Elx i que servirà com a punt de trobada, no només per als alumnes i docents participants, sinó també per a les entitats i empreses compromeses amb el projecte.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: