La Diputació d’Alacant reitera el seu oferiment a la Generalitat perquè faci servir el nou centre Doctor Esquerdo per acollir pacients davant la pressió hospitalària

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, i la vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, han visitat aquest matí el nou Centre de Rehabilitació Psicosocial del Doctor Esquerdo, a Sant Joan d’Alacant, i han tornat a oferir a la Generalitat aquestes instal·lacions, que compten amb 56 llits i que actualment estan tancades, per acollir pacients davant la pressió hospitalària que la crisi sanitària està provocant.

A més, des de l’àrea de Cultura també s’ha ofert a la Conselleria de Sanitat el MARQ i l’ADDA per reforçar la campanya massiva de vacunació que haurà d’escometre en els pròxims mesos.

Mazón, que ha recordat que el centre Doctor Esquerdo ja va ser utilitzat el passat mes de març per a albergar a pacients coincidint amb l’inici de la pandèmia, ha mostrat la seva inquietud pel silenci de el Consell davant la proposta per utilitzar de nou aquest edifici en un moment en què el repunt de la malaltia ha provocat un increment molt important de el nombre de casos.

En aquest punt, ha assenyalat que des de l’inici de la tercera onada, a principis de gener, la institució provincial s’ha dirigit en diverses ocasions a la Conselleria per traslladar el seu oferiment sobre aquestes instal·lacions situades molt pròximes a l’Hospital Universitari de Sant Joan.

“No podem entendre que amb la saturació que hi ha als hospitals i, tot i l’oferiment reiterat que de manera totalment gratuïta i col·laborativa des de la Diputació estem fent, la Generalitat no ho estigui aprofitant per derivar a pacients, ja siguin o no de Covid -19 “, ha indicat el president alacantí, que ha insistit que l’ús de centre, totalment equipat,” podria ajudar a baixar de forma considerable la saturació hospitalària que estem patint “i que ha portat a alguns hospitals a habilitar llits en vestíbuls i altres espais.

Instal·lacions MARQ i ADDA per campanya vacunació

D’altra banda, tal com ha anunciat aquest matí la vicepresidenta Julia Parra, des de l’àrea de Cultura de la institució provincial també es va a oferir a la Generalitat part de les instal·lacions de l’MARQ i d’l’ADDA per a la campanya de vacunació.

D’una banda, s’ha proposat l’ús de l’aparcament de l’Auditori, “on creiem que es podria vacunar les persones en els seus cotxes particulars sense necessitat de baixar-se d’ells, com es fa en altres països”, ha indicat Parra, qui ha destacat , a més, que l’emplaçament és molt adequat per la proximitat a Centre de Salut Pública situat al costat de la plaça de toros, “el que facilitaria la logística”, i per trobar-se en una ubicació estratègica de la ciutat “i molt a prop de barris molt populosos “.

Igualment, la diputada ha avançat que es posa a disposició de Sanitat l’ús dels jardins de l’Marq i la sala de conferències de l’museu si fos necessari. “Es dóna la circumstància que, annex a l’MARQ, es troba el Centre de Salut de Pla”, ha recordat Parra, que creu que el fet que les instal·lacions es trobin també en una zona molt poblada d’Alacant “podria ajudar a donar agilitat a la campanya de vacunació “.

En aquest sentit, Parra ha avançat que des de la Diputació s’estan mantenint converses amb el Col·legi de Metges i el Col·legi d’Infermeria d’Alacant per emprendre accions comunes i intentar ajudar en la mesura possible des de la institució provincial.

Finalment, ha exigit a la Conselleria de Sanitat “que es posi mans a l’obra per accelerar les vacunacions. Ja vam aprovar en ple per unanimitat fa un mes posar a la seva disposició totes les instal·lacions de la Diputació i encara estem esperant la seva resposta “, ha insistit la diputada, per a qui” no hi ha temps per perdre en la situació actual, molt complicada per l’avanç de la COVID, ja que a la Comunitat Valenciana s’estan batent rècords a nivell nacional com una de les pitjors autonomies en contagis i pressió hospitalària “.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: