La Diputació d’Alacant reconeix l’escriptor David Sánchez amb el premi Evarist Garcia pel seu treball La navalla d’Ockham

L’escriptor David Sánchez ha guanyat la XXIII Edició del Premi de Teatre Breu a Valencià “Evarist Garcia” impulsat per la Diputació d’Alacant amb l’obra La navalla d’Ockham, una creació que s’estrenarà el proper 5 de desembre al Teatre Arniches.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha felicitat el nou guanyador del certamen literari del qual ha destacat “la seva gran passió pel teatre des de la seva infància que ha demostrat amb èxits i reconeixements a la seva obra molt destacats i un compromís amb la investigació d’autors contemporanis com Carles Alberola i Albena”.

El jurat dʻaquesta edició, presidit per la diputada de Cultura, ha estat format per Jaume Sellés, en representació de la Conselleria dʻEducació, Investigació, Cultura i Esport; Isabel Marcillas, doctora de Filologia Catalana a la Universitat d’Alacant; Jaume Lloret, professor de Filolofia Catalana a la UA; i Mª Ángeles Francés, doctora en Filolofia Catalana.

David Sánchez Pacheco (Torremendo, 1994), és graduat en Filologia Catalana per la Universitat d’Alacant i actualment imparteix classes com a professor d’Eduació Secundària a Barcelona. Des de la seva infància ha estat vinculat a l’art dramàtic, disciplina en la qual es va iniciar formant part del grup de teatre de la seva localitat natal. Més tard va continuar la seva formació a l’Aula de Teatre de la UA de la mà de Tomàs Mestre, Ricardo Arqueros, Elena Candela, Iván Jiménez i Joan Miquel Reig, així com a les companyies de Teatre Raspeig, sota la direcció de Miguel Segura, La Sobreactuà, a càrrec d’Elena Candela, i l’Escola Hamlet de Roger C. Dorca i Miquel Murga.

A més, ha rebut cursos de formació teatral amb José Gabriel Campos, Ana Sala, Joan Nave i, més recentment, a la Sala Beckett, Josep Maria Miró, Sergi Belbel, Pere Riera, Marc Martín i Sílvia Navarro.

A la seva trajectòria literària ha rebut reconeixements com el Premi Ciutat d’Alcoi de teatre “Pep Cortés” amb l’obra La Pedregada (2021), o els premis de poesia Mario Benedetti de la UA (2014) i del Certamen de Relats Curts i Poesia per a Escriptor Novells de la Província d’Alacant, el 2016.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: