La Diputació d’Alacant proposa avançar fins al 75% dels ajuts als municipis abans de la justificació per agilitzar la tramitació

La Diputació d’Alacant ha acollit avui la sessió constitutiva de la Comissió de Treball sobre Subvencions, que ha culminat amb el compromís de totes les formacions polítiques de posar en marxa un pla estratègic destinat a millorar la gestió dels ajuts i reduir la càrrega burocràtica que recau als ajuntaments. Per això, des de l’equip de govern, integrat per Partit Popular i Ciutadans, s’ha proposat avançar als consistoris fins a un 75% l’import de les subvencions, fins i tot abans de la justificació de la despesa.

El diputat d’infraestructures, Javier Gutiérrez, que presideix aquest nou òrgan, ha explicat que una de les principals iniciatives consensuades és la disposició de les subvencions. “Canviarem el model actual perquè les assignacions arribin abans fins i tot de la justificació de la despesa, és a dir, fins a un 75% dels ajuts es donaran de manera directa i amb la major rapidesa només amb la justificació dels plans i l’altre 25% en finalitzar cada actuació”. Segons ha apuntat, “des de l’equip de Govern, el que volem és que els diners arribin com més aviat millor als ajuntaments”.

Amb aquesta modificació, es garanteix que els perceptors dajuts rebin les tres quartes parts abans dacabar lexecució dels projectes, una proposta que ha obtingut el suport de tots els membres de la comissió. Aquest avenç resol molt el problema d’execució pressupostària. Segons el també portaveu del Grup Ciutadans, “hem demostrat que som capaços d’elaborar plans, recollir les sol·licituds i resoldre-les amb gran agilitat i per això ara hem de ser capaços de transmetre els fons als ajuntaments amb més promptitud”.

Aquesta comissió està integrada, a més, pel diputat de Carreteres, Alejandro Morant, en representació del Grup Popular, el portaveu del Grup Socialista, Toni Francés, i el de Compromís, Gerard Fullana, així com tècnics de les àrees de Cicle Hídric, Cooperació , Cultura, Desenvolupament Econòmic, Medi Ambient i Carreteres.

Durant la reunió, s’ha acordat fer partícips els municipis en aquest procés. En aquest sentit, l’objectiu és que els ajuntaments puguin traslladar a la comissió les diferents problemàtiques amb què es troben en la tramitació dels ajuts.

El procés començarà aquest any amb l’enviament a totes les entitats locals d’un document on es detallaran els objectius marcats per la comissió i els eixos a desenvolupar com a primer pas per convidar-los a aportar idees i suggeriments.

La comissió es tornarà a reunir el proper mes de novembre per establir un calendari de treball que permeti que el Pla estratègic de subvencions es pugui aprovar el proper any.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: