La Diputació d’Alacant posa a disposició de 30 municipis de la província el tercer lot de vehicles 100% elèctrics

La Diputació d’Alacant ha posat a disposició d’una trentena de municipis de la província un nou lot de vehicles 100% elèctrics, el tercer aquesta anualitat, dins de l’estratègia ambiental de la institució de potenciar la sostenibilitat del territori. Aquests utilitaris s’emmarquen en la convocatòria de mobilitat ecològica de la Diputació, dotada amb una inversió global de 6,2 milions d’euros, que inclou tant els automòbils com els punts de recàrrega i que suposa l’aportació econòmica més gran de la història.

La iniciativa, fruit del consens i de l‟acord de tots els grups polítics que conformen la institució provincial, respon a dos plans llançats per la Diputació amb una inversió històrica de 4,7 milions d‟euros enfocats a impulsar la mobilitat sostenible, combatre el canvi climàtic i reduir la contaminació atmosfèrica als municipis de la província. Amb aquest propòsit, s’han subministrat un total de 171 vehicles 100% elèctrics a 122 localitats de menys de 50.000 habitants. A més, s’han aprovat recentment les bases de concessió de subvencions per a la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics, amb un muntant d’1,5 milions d’euros. Es tracta d’una convocatòria de nova creació, el termini de presentació de sol·licituds de la qual està obert, fins al proper 15 de juny.

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, i l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, hi han assistit, juntament amb els diputats de Medi Ambient, Miguel Ángel Sánchez, i de Carreteres, Alejandro Morant, així com el diputat per la comarca, Juan Bautista Roselló, i els regidors beneficiats amb els utilitaris al punt de recollida dels vehicles.

Mazón, que ha agraït a l’alcalde de Dénia l’acollida al seu municipi, ha comentat que es tracta d’una “inversió històrica de la Diputació, gairebé 5 milions d’euros per als vehicles elèctrics, que no només ens ajuda a propiciar la mobilitat sostenible, sinó que sobretot ens permet donar un servei als ciutadans, especialment als dels municipis més petits”.

“El municipalisme, els serveis de proximitat, són importants perquè els consistoris han de ser també referència i exemple dʻaquest trànsit cap a la mobilitat sostenible i de lluita contra el canvi climàtic”, ha postil·lat.

El president ha recordat que aquesta iniciativa neix “de la unanimitat de tots els grups polítics de la institució”, alhora que ha insistit que és possible “gràcies als nostres estalvis, als nostres romanents amb els posem en marxa partides extraordinàries, no només per al present sinó també per al futur”.

La posada a disposició dels automòbils s’ha celebrat al Pàrquing de Torrecremada del passeig Ricardo Ortega de la localitat amb la presència d’alcaldes i tècnics municipals que destinaran la trentena de cotxes a la prestació de diferents serveis municipals.

Alcalalí, Benimantell, Benimeli, Poble Nou de Benitatxell, Callosa d’en Sarrià, Calp, Dénia, Verger, Els Poblets, Finestrat, Gata de Gorgos, Xàbia, L’Alfàs del Pi, Pego, Polop, Teulada, La Vall de Gallinera, La Nucia, Bolulla, Murla, Benigembla, Sella, Senija, Llíber, Parcent, Beniarrés, Aigües i Tibi han estat les localitats beneficiades en aquest lot.

Totes les poblacions alacantines de menys de 50.000 habitants que ho han sol·licitat comptaran, com a mínim, amb un cotxe elèctric subvencionat al cent per cent per la institució provincial, algunes d’elles, en aquest cas les de més població, fins i tot amb dues.

Per part seva, l’alcalde ha agraït al president, a la Diputació ia tots els grups que la integren l’acord conjunt per desenvolupar “està acció per dotar els municipis d’un transport de cotxes sostenibles, perquè hem de ser els primers a donar exemple, per la situació que estem vivint respecte del canvi climàtic”.

“Hem d’anar cap a la sostenibilitat i evolucionar a un transport que contamini cero. El futur és de tots i hem de treballar en una mateixa línia”, ha manifestat Grimalt.

CONVOCATÒRIES SOSTENIBLES

Amb la primera convocatòria d’aquest programa inversor sostenible, creada el 2020, s’han repartit 2,7 milions d’euros per comprar vehicles elèctrics de la qual s’han beneficiat 98 ajuntaments, mentre que per atendre els consistoris que van quedar fora, el 2021 es va aprovar una nova inversió de 2 milions d’euros que ha permès distribuir 73 vehicles més entre 55 municipis.

Camions de la marca DSFK, amb caixa oberta, laterals elevats i una autonomia superior als 100 quilòmetres, que s’utilitzaran per a la recollida, eliminació i tractament de residus o turismes Peugeot 2008 ACP, amb tracció 4×2 i una autonomia de més de 200 quilòmetres, que es destinaran a protecció civil, seguretat i ordre, així com furgonetes de la marca Opel Combo-e Life, que es faran servir en la prestació de serveis municipals componen el parc mòbil aprovat.

Aquesta actuació està alineada amb els objectius de desenvolupament sostenible i amb la necessitat d’adoptar mesures urgents per combatre el canvi climàtic i els seus efectes, alhora que està estretament vinculada a l’Agenda 2030, dos projectes amb què la Diputació d’Alacant està conscienciada.

En aquesta línia, i per reduir les emissions de gasos contaminants i fomentar l’ús de les energies sostenibles, la Diputació d’Alacant, a més de propiciar els punts de recàrrega per tota la província, ha instal·lat als seus edificis cinc d’aquests serveis per als vehicles elèctrics. El Palau Provincial, l’Oficina Tècnica, el MARQ i la Llar Provincial són els enclavaments on s’ha dut a terme aquesta actuació.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: