La Diputació d’Alacant negocia l’obertura d’una seu permanent del Museu Thyssen a la província

La Diputació d’Alacant, a través d’l’àrea de Cultura, està duent a terme converses amb representants del Museu Nacional Thyssen-Bornemisza i de la família Thyssen amb la intenció d’estudiar la possibilitat de dur a terme un projecte conjunt a la província. Així ho han confirmat el president de la institució, Carlos Mazón, i la vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, els que han manifestat “una gran il·lusió”.

La diputada de Cultura, que ha portat la iniciativa en el procés, ha explicat que “estem negociant amb la baronessa i amb la direcció de l’museu de Madrid tenir a la província d’Alacant una seu del Museu Thyssen que contingui part de la seva col·lecció d’art “. Així mateix, Parra ha detallat que les converses es van iniciar fa mig any i s’han mantingut diverses trobades en els quals s’ha posat de manifest que hi ha “un gran interès per ambdues parts en seguir donant els passos que siguin necessaris per aconseguir que aquest projecte es faci realitat com més aviat millor “.

Julia Parra ha revelat que la intenció inicial és que les obres arribin a Alacant el pròxim any i s’instal·lin al Museu de Belles Arts Gravina (MUBAG) com a primera seu provisional fins que s’habiliti un emplaçament definitiu. En aquest sentit, ha insistit que ara mateix s’estan estudiant diverses possibilitats que hauran de comptar també amb el beneplàcit dels propietaris de la col·lecció. “Volem que sigui un lloc emblemàtic, a l’altura d’una proposta molt beneficiosa per a la província d’Alacant, tant a nivell cultural i d’imatge com d’atracció turística”, ha avançat la vicepresidenta, que ha assenyalat que “és un projecte d’envergadura que porta diferents fases “.

El president de la Diputació ha apuntat, a més, l’interès d’ambdues parts per portar a Alacant “importants peces de la col·lecció”. “Estem parlant d’un espai Thyssen que tindria una seu permanent a la província i seria un museu modern i diferent, amb un tint tecnològic”, ha revelat, el que al seu judici contribuiria “a posar la província en la primeríssima divisió de l’panorama pictòric internacional “.

Carlos Mazón ha destacat, d’altra banda, que el cost de la implantació a Alacant d’una part de l’obra de la col·lecció Thyssen dependrà de les obres concretes que s’incloguin en la cessió, però ha manifestat el seu interès en dur a terme “una inversió pressupostària amb un retorn molt important, pel que pot suposar des del punt de vista cultural, turístic i de visibilitat, per tant, no és un pressupost onerós per la Diputació, sinó que entenc que a major inversió, major retorn “.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: