La Diputació d’Alacant mostra la seva satisfacció per la declaració dels Moros i Cristians de Crevillent com a Festa d’Interès Turístic Internacional

Informació i Foto: http://www.diputacionalicante.es

La província d’Alacant està d’enhorabona. La Secretaria d’Estat de Turisme ha declarat els Moros i Cristians de Crevillent com a festa d’Interès Turístic Internacional, una important distinció amb la qual es reconeix la singularitat, espectacularitat i popularitat d’aquesta celebració que cada any congrega milers de visitants.
 
El president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, ha mostrat la seva satisfacció per aquest anunci, que ha qualificat de “magnífic”, i ha assenyalat que “aquest títol honorífic reconeix l’esforç i treball de tots els veïns i veïnes de Crevillent que, amb el seu continu compromís i massiva participació, han contribuït i contribueixen a mantenir vives les nostres costums i tradicions “.
 
El Patronat Costa Blanca es va implicar des del primer moment en la sol·licitud d’aquesta declaració, “que suposa un estímul per al municipi i un valor afegit per a aquest festeig”, així com en el desenvolupament dels procediments necessaris per a la seva consecució.
 
Els Moros i Cristians de Crevillent se celebren a principis del mes d’octubre en honor al patró de la localitat, Sant Francesc d’Assís, i en elles es rememoren les espectaculars batalles que es van lliurar durant la reconquesta de la Península Ibèrica. La implicació dels veïns en el desenvolupament d’aquesta festa és tal que, any rere any, la ciutat es transforma en un escenari únic, aprofitant la configuració urbanística dels seus estrets i costeruts carrers.
 
Finalment, el president ha recordat que la difusió i potenciació de les festes populars de la Costa Blanca és una prioritat per al Govern Provincial. En aquest sentit, ha assenyalat que “cada vegada són més els turistes que ens trien atrets per la bellesa i singularitat dels nostres festes, cosa que hem d’aprofitar. Per això, fa dos anys vam impulsar un ambiciós programa d’ajudes orientat a subvencionar les celebracions dels nostres municipis, perquè és molt important que tot el que amb molt d’esforç i sacrifici fan els veïns de la nostra terra el puguem convertir en una fita turístic i en un element dinamitzador que millori l’atractiu de la nostra destinació “.
 
L’any 2011, la Setmana Santa de Crevillent va obtenir el reconeixement de Festa d’Interès Turístic Internacional, de manera que la ciutat compta ja amb dues celebracions reconegudes amb aquesta distinció.
 
A més, en el conjunt de la província hi ha altres set festes mereixedores d’aquest títol honorífic -Els Fogueres de Sant Joan, el Misteri i la Processó del Diumenge de Rams d’Elx, el Certamen d’Havaneres i Polifonia de Torrevieja, els Moros i Cristians de Alcoi i la Vila Joiosa i la Setmana Santa de Oriola-.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: