La Diputació d’Alacant lliura la guia Smart city a set ajuntaments de la província per impulsar-ne la transformació digital

La Diputació d’Alacant ha lliurat als alcaldes de set municipis de la província les seves guies Smart City, encaminades a prestar noves propostes que millorin els serveis i els productes per a la ciutadania. Es tracta d’un full de ruta gratuït amb un ecosistema de solucions adaptat a cada ajuntament per permetre identificar reptes i aportar solucions, decidint inversions o sol·licitant subvencions.

Ibi, Torrevella, Villena, Xàbia, Ondara, Rafal i Penàguila són les localitats que han rebut document. Tal com ha indicat el diputat d’Innovació i Agenda Digital, Juan de Dios Navarro, gràcies a la col·laboració de la institució provincial i l’Associació Valenciana d’Empreses de l’Energia (AVAESEN), aquests municipis conclouran el 2021 amb aquesta eina que els permetrà treballar en nombroses àrees durant els propers anys de manera integral i coordinada”.

“Des de la Diputació d’Alacant treballem per aconseguir una província més digital i connectada”, ha indicat el diputat provincial, que ha destacat que “situarem la nostra província a l’avantguarda d’Espanya i Europa en tecnologies avançades per créixer de forma responsable i sostenible”.

Navarro ha presidit l’acte de lliurament de les guies aquest matí al Palau Provincial amb Marcos J. Lacruz, president d’AVAESEN. Aquesta associació va crear fa cinc anys el Think Tank Smart Cities, el major hub públic-privat on unes dues-centes empreses, entitats i municipis treballen per apropar les millors solucions als departaments o àrees dedicades a energia, medi ambient, mobilitat urbana, infraestructures, digitalització , innovació social, benestar, govern de la ciutat i economia intel·ligent, que inclou tot allò relatiu a destinacions turístiques intel·ligents.

A cadascuna d’aquestes àrees, la guia efectua una anàlisi de la situació de cada municipi per, posteriorment, marcar reptes individuals, establir prioritats en inversions futures a Smart city i, finalment, proposar exemples concrets per a cada solució. Cada guia és fruit de diversos mesos de treball de tècnics d’AVAESEN i la gratuïtat és possible gràcies al conveni amb la Diputació.

En aquest sentit, Lacruz ha destacat que “l’eficient col·laboració i el sistema publicoprivat, desenvolupat per AVAESEN i reconegut a Europa, permet assolir un sistema de treball competent que planteja els reptes a què s’enfronten els ajuntaments, aporta solucions d’empreses innovadores i es lliga al finançament”.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: