La Diputació d’Alacant invertix més de 800.000 euros en la reurbanització de carrers d’Aspe i Agost

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha visitat aquest matí els municipis d’Asp i Agost per conèixer algunes de les obres que la institució està impulsant, entre elles la millora i reurbanització dels seus carrers amb una inversió provincial de més de 800.000 euros.

Acompanyat per l’alcalde de Aspe, Antonio Port, i per la diputada de Serveis Socials, Mª Carmen Jover, Mazón ha visitat en primer lloc l’Ajuntament d’aquesta localitat, on ha signat al llibre d’honor i s’ha reunit amb els portaveus els diferents grups polítics.

Posteriorment, s’ha desplaçat als carrers Ramón i Cajal i Vereda on la Diputació ha iniciat les obres de reurbanització d’aquesta via. El projecte, que compta amb un pressupost de 500.000 euros, dels quals la institució sufraga el 75% amb 372.000 euros, inclou treballs de reasfaltat i reseñalización, així com l’ampliació de voreres per millorar l’accessibilitat de vianants.

L’obra, que s’alentirà a causa de la troballa de desenes de tombes d’origen islàmic, contempla també la substitució de l’actual quiosc de premsa per un de nou, l’ordenació de l’espai i la millora de la qualitat de l’mobiliari urbà. Inclou també la renovació dels serveis d’aigua potable, sanejament, enllumenat i telefonia en les esmentades carrers.

“La Diputació d’Alacant està fent un esforç molt important d’inversió, de recuperació i de reivindicació dels temes que preocupen Aspe i la comarca”, ha destacat Mazón, qui ha posat com a exemple, a més de l’obra visitada avui, els projectes que arribaran a la localitat gràcies a el Pla Planifica i que suposaran una injecció de més d’un milió d’euros “per millorar el dia a dia dels veïns d’Aspe i de tots els que la visiten”.

En aquest sentit, l’alcalde ha agraït el suport de la Diputació “i la seva proximitat amb el municipi” per impulsar de manera conjunta “projectes de futur”.

Agost

Mazón ha visitat també aquest matí Agost, on s’ha reunit amb el seu alcalde, Juanjo Castelló, i el seu equip de govern, de què el president ha destacat “que sap el que vol i necessita el seu poble, el que fa fàcil el treball i la inversió per part de la Diputació “.

En aquest cas, i després de signar en el llibre d’honor, el president ha pogut, així mateix, comprovar l’estat dels carrers de casc històric després de les obres de reurbanització que la Diputació ha subvencionat amb 440.000 euros, el que representa el 75% de l’ cost total de el projecte (462.603 euros).

Els treballs, que han afectat entre d’altres a la Plaça de la Constitució, han consistit en la reposició de les xarxes de sanejament i aigua potable i de el ferm mitjançant una plataforma única composta per llamborda de formigó prefabricat de diferent disposició i color en calçada i al costat a façanes.

“Amb aquest tipus de projectes estem parlant de millorar la qualitat de vida de la gent d’Agost, perquè millorem el seu dia a dia”, ha insistit el president, que ha augurat “una legislatura molt profitosa, amb importants inversions en la localitat que aniran de menys a més “.

L’alcalde també ha donat les gràcies al president per “el seu suport als pobles, especialment als més petits” i ha manifestat que les obres empreses “han permès millorar tot l’entorn de casc històric fent-lo més transitable”. “Si no fos pel suport i el treball de la Diputació, municipis com Agost no podrien afrontar aquest tipus d’actuacions”, ha conclòs.

Finalment, el president ha ressaltat en ambdues localitats l’esforç que ha realitzat la Diputació d’Alacant per ajudar, d’una banda, als ajuntaments a fer front a la despesa social derivat de la situació sanitària provocada pel coronavirus i, de l’altra, a les pimes i autònoms afectats per la crisi econòmica.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: