La Diputació d’Alacant inverteix 5,8 milions d’euros al Baix Segura per protegir l’entorn i tenir cura del medi ambient

Durant aquesta legislatura, la Diputació d’Alacant ha invertit més de 5,8 milions d’euros a la comarca del Baix Segura per al desenvolupament de diferents accions i projectes vinculats amb el medi ambient. Així ho ha destacat aquest matí el diputat responsable de l’àrea, Miguel Ángel Sánchez, després de reunir-se amb l’alcalde de Sant Fulgenci, José Sampere, per escoltar les necessitats de la localitat i conèixer de primera mà l’estat de les actuacions que en aquesta matèria estan desenvolupant actualment.

“En aquests darrers quatre anys, hem invertit 175.000 euros a San Fulgencio”, ha detallat Sánchez, que ha afegit que “des de la institució provincial treballem dia a dia al costat dels nostres ajuntaments per impulsar accions que ens permetin, no només afavorir la protecció del entorn, sinó també millorar la qualitat de vida dels nostres veïns”.

Entre les inversions més significatives hi ha els 1,1 milions d’euros destinats a l’impuls de la mobilitat sostenible i la reducció de la contaminació atmosfèrica. Amb aquest propòsit, la Diputació ha subministrat 42 vehicles elèctrics a 24 localitats de la comarca, entre les quals hi ha San Fulgencio, que ha rebut una furgoneta i un automòbil per un import total de 56.397 euros.

Així mateix, destaca la partida de 650.000 euros per a l’execució dels projectes inclosos al Pla Provincial d’Estalvi Energètic, un important paquet econòmic que contempla, entre altres actuacions, la realització d’obres de millora del comportament tèrmic dels edificis municipals, la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i plaques fotovoltaiques per a autoconsum o la renovació dels sistemes d’enllumenat públic.

Sobre això, Sant Fulgenci ha obtingut una subvenció de 60.000 euros per dur a terme les obres de millora de l’eficiència energètica a diversos immobles i instal·lacions municipals com l’edifici de l’Ajuntament (climatització/calefacció), on s’instal·laran nous equips multi-split, així com una unitat de tractament d’aire de renovació amb recuperació de calor a l’extracció.

En aquest sentit, el titular de Medi Ambient ha destacat la rellevància dʻaquest programa inversor “que impulsa la Diputació i que ens permet desenvolupar accions encaminades a optimitzar el consum elèctric dels nostres municipis i disminuir les seves emissions de CO² a l’atmosfera, amb la consegüent i significativa reducció de la petjada de carboni”.

La gestió dels residus sòlids urbans, el control de dípters –mosques i mosquits–, l’esterilització de colònies urbanes de gats sense propietari o la creació, manteniment, conservació i millora de paratges naturals i espais verds, són altres de les moltes accions que la institució provincial ha subvencionat a la comarca entre 2019 i 2022.

En el cas concret de Sant Fulgenci, destaquen els més de 25.000 euros que la Diputació d’Alacant ha destinat en els darrers quatre anys al control de dípters ia l’esterilització de colònies urbanes de gats sense propietari, els 18.000 euros designats a la redacció del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible -PMUS- o els 4.053 euros per atendre el sobrecost que l?ajuntament ha d?afrontar per l?enviament dels seus residus a instal·lacions externes.

Durant la trobada, en què també han participat membres de la corporació municipal, el diputat ha avançat així mateix algunes de les convocatòries a què es podrà sumar el consistori en el proper exercici com la nova línia per a la localització d’amiant o el pla d’ajudes per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: