La Diputació d’Alacant injecta 40.000 euros a l´Associació APADIS per al´atenció del discapacitat de Villena i comarca

La diputada de Serveis Socials, Igualtat i Joventut, María Carmen Jover, ha visitat aquest matí les instal·lacions de l’associació per a l’atenció del discapacitat de Villena i comarca, APADIS, on la Diputació d’Alacant va destinar 40.000 euros durant l’any passat.

Acompanyada per les directores, els tècnics i el personal de l’associació, la responsable provincial ha recorregut la residència i el centre ocupacional, que compleixen amb l’objectiu d’assistir i protegir les persones amb discapacitat intel·lectual, així com la seva cura. “Fem especial èmfasi en la cooperació amb entitats que desenvolupen programes que es dirigeixen a sectors de població que per edat, sexe o discapacitat requereixen un tipus d’atenció més específica, complementant amb aquests ajuts l’actuació municipal en la prevenció, promoció, intervenció i reinserció social dels esmentats col·lectius”.

La diputada ha pogut comprovar in situ les inversions i millores realitzades al centre gràcies a les convocatòries dajuts de la institució. Al voltant de 31.000 euros es van destinar a la compra i la instal·lació del sistema de climatització de l’edifici, així com a l’adquisició d’ordinadors. També ha destacat el treball de la institució “per millorar, de la mà dʻaquestes associacions, la qualitat de vida dels ciutadans, especialment dʻaquells col·lectius que més ho necessiten, i de contribuir a construir una societat més justa i igualitària”.

A més, APADIS també es va beneficiar d’altres subvencions destinades al sosteniment de serveis d’informació i orientació, a la intervenció psicosocial, a l’adquisició de béns o activitats de convivència. Aquesta línia dajuts es va dedicar a programes doci del centre ocupacional i la residència, al servei dintervenció per a la prevenció i la inserció socials i al servei dorientació, assessorament i intervenció psicosocial.

El servei de desenvolupament infantil i atenció primerenca, un col·legi d’educació especial, un centre ocupacional o la residència d’autònoms són alguns dels serveis i assistències que ofereix APADIS, juntament amb un centre de dia i dos habitatges tutelats. Així mateix, compta amb una piscina on els usuaris poden dur a terme teràpies per al seu benestar físic.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: