La Diputació d’Alacant dóna suport a noves actuacions per culminar la rehabilitació del Castell de Polop

La Diputació d’Alacant ha subvencionat amb 93.000 euros una segona intervenció per continuar amb la posada en valor del castell d’època coixí de Polop de la Marina. El diputat d?Arquitectura, José Ramón González de Zárate, ha visitat aquests dies l?edificació al costat de l?alcalde de la localitat, Gabriel Fernández, per comprovar l?estat dels treballs.

Es tracta d’un nou projecte de col·laboració tècnica i econòmica per a la recuperació d’una segona torre al recinte, declarat Bé d’Interès Cultural (BIC) el 1997. González de Zárate, que ha estat acompanyat per l’arquitecte en cap de l’Àrea d’Arquitectura, Rafael Pérez, ha destacat “l´esforç de la institució provincial, a través de la seva línia d´actuacions de desenvolupament i cooperació municipal, per promocionar l´important llegat cultural i patrimonial que atresoren els petits municipis de la província”.

L’import de la cooperació de la Diputació, que ja va subvencionar fa dos anys amb 133.000 euros els primers treballs de rehabilitació i valorització del Castell inclosos al Pla Director, ascendeix a 226.000 euros. Precisament aquelles actuacions, amb les intervencions arqueològiques corresponents, van treure a la llum els fonaments i la base d’aquesta segona torre, objecte dels nous treballs.

Datat a l’època Almohade (segles XII-XIII), el Castell de Polop de la Marina va quedar incorporat a la Corona d’Aragó pel Tractat d’Almizra el 1244, fita històrica que marcaria l’esdevenir del municipi. Durant el segle XIX es va transformar en campsant, conegut com Cementeri Vell, i es va convertir en font d’inspiració de l’escrit Hort de Creus inclòs a l’últim llibre de Gabriel Miró, Años y leguas (1928).

D’altra banda, González de Zárate ha visitat també L’Hort de Colom de Benidorm, on ha mantingut una reunió amb l’alcalde, Toni Pérez, per abordar els detalls de la propera actuació a realitzar en la recuperació de l’ús integral d’aquest enclavament important cultural i patrimonial de la Marina Baixa. Així mateix, a Callosa d’Ensarrià s’ha entrevistat amb el primer edil Andrés Molina per estudiar la consolidació i protecció del Fort de Bèrnia, una antiga fortalesa situada a la Serra de Bèrnia molt transitada per senderistes i declarada BIC el 1997.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: