La Diputació d’Alacant distribueix dos milions per rehabilitar el patrimoni històric del Medi i el Baix Vinalopó

La darrera convocatòria del Pla Provincial per a la rehabilitació i la posada en valor del patrimoni històric i titularitat municipal, llançada per la Diputació d’Alacant, repartirà dos milions d’euros entre cinc municipis del Medi i el Baix Vinalopó.

El diputat d’Arquitectura, José Ramón González de Zárate, ha donat a conèixer els detalls d’aquestes actuacions a Algueña amb l’alcadesa de la localitat i la diputada provincial, María Carmen Jover. “Després de l’èxit de la convocatòria anterior, la Diputació va reforçar la seva aposta per assegurar la recuperació de l’extraordinari llegat cultural que atresorem amb una important ampliació del pressupost, que puja a nou milions d’euros i atendrà trenta municipis de la província”, ha manifestat González de Zárate.

Com ha explicat María Carmen Jover, l’ajuntament d’Algueña disposarà de 500.000 euros per a la rehabilitació i la posada en valor de la Casa Cova municipal d’Algueña, un espai amb més de cent anys d’antiguitat i la finalitat del qual és albergar el futur Museu Etnogràfic del municipi . A més, a Fondó dels Frares l’edifici de l’antic ajuntament se sotmetrà a obres de reforma per habilitar-lo com a centre d’activitats cívics socials i culturals per 323.924 euros. Totes dues actuacions han rebut una subvenció del 100% del pressupost estimat.

D’altra banda, l’Ermita de la Concepció d’Aspe, declarada Bé de Rellevància Local, percebrà 388.000 euros per emprendre treballs de consolidació, que duraran almenys 18 mesos, i la Torre del Rellotge de Monòver podrà restaurar-se gràcies a l’aportació de la institució provincial que puja a 339.000 euros i inclourà la regeneració urbana de l?entorn.

Així mateix, el consistori de Santa Pola podrà emprendre la reforma, restauració i rehabilitació de l’edifici i els jardins de Villa Adelaida, projecte inclòs al Pla Provincial que, amb 400.000 euros, sufragarà el 80% del pressupost total.

A més, els criteris per a la valoració de les propostes han tingut en compte la importància patrimonial de l’immoble objecte de la intervenció, el grau d’urgència de l’actuació, la qualitat tècnica i l’interès científic i cultural de la mateixa, així com les expectatives de generació d’activitat econòmica, cultural i social al municipi i al seu entorn.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: