La Diputació d’Alacant destinarà 700.000 euros a la millora de la seguretat viària de la CV-733 a l’entorn de la Cova de les Calaveres de Benidoleig

La Diputació d’Alacant iniciarà les properes setmanes les obres de millora de la seguretat viària a la CV-733 a l’entorn de la Cova de les Calaveres de Benidoleg, una obra a la qual es destinaran 700.000 euros, que se sumen als més de nou milions d’euros que la institució ha invertit a les carreteres i camins de la Marina Alta des de començament de legislatura.

Així ho ha anunciat aquest matí el diputat de l’àrea, Alejandro Morant, durant la seva visita a Benidoleig, acompanyat pel seu alcalde, Pedro Antonio Seguí, per donar a conèixer aquesta nova actuació i fer balanç de les obres i projectes que els darrers quatre anys s’han executat a la comarca.

Pel que fa a l’actuació que s’escometrà a la CV-733 Pedreguer-Benidoleig al tram que discorre al costat de la Cova de la Calavera i les urbanitzacions de l’entorn, el responsable provincial ha explicat que la zona no té control d’accessos i es permeten girs a l’esquerra amb el perill consegüent per a la seguretat viària.

“L’objectiu és dissenyar una intersecció que permeti regular els accessos a la cova mitjançant carrils centrals d’espera amb un disseny que permeti fer els canvis de sentit”, ha explicat Morant, que ha afegit que es prohibiran, a més, els girs a l’esquerra entre la intersecció projectada i Benidoleig.

L’obra, el termini d’execució de la qual és de quatre mesos i es desenvoluparan entre els punts quilomètrics 4+400 i 5+500, contempla l’eixample transversal de la carretera, amb pràcticament un nou traçat, i la millora de les condicions de seguretat dels marges de la plataforma, dotant-la de vorals d’un metre d’amplada i de bermes de rebuig que millorin la visibilitat. Així mateix, se substituirà la capa de ferm per millorar la rugositat i textura i així millorar les condicions actuals de seguretat en la conducció.

“Intentem millorar els accessos a una fita turística tan important com és la Cova de la Calavera, buscant la seguretat i afavorint que el trànsit no afecti la mobilitat dels vianants als voltants de la gruta”, ha indicat Morant, qui ha cal que els treballs s’inicien en un termini màxim de dos mesos.

Per la seva banda, l’alcalde ha agraït a la Diputació el seu compromís amb aquest projecte “que millorarà de manera molt important la seguretat viària a la zona, ja que són molts els que creuen la carretera per veure la cova, alhora que permetrà aprofitar part del terreny alliberat per emprendre altres actuacions, com pot ser un berenador o zona d’arbrat”.

Inversions Marina Alta

Durant la seva visita a Benidoleig, el diputat de Carreteres, que ha estat acompanyat pel diputat per la comarca Juan Bautista Roselló, ha detallat que en els darrers quatre anys la inversió de la Diputació a la Marina Alta en matèria de carreteres i camins arriba als 9,7 milions d?euros.

Pel que fa a carreteres, ja s’han executat 24 obres per valor de quatre milions d’euros, com l’eixample i la millora de la CV-745 entre Senija i Llíber en dues fases (976.693 euros), l’acondicionament de la CV-742 de Xàbia al Cap de la Nau (306.530 euros), la millora de l’accés a Fontilles a la Vall de Laguar (303.841 euros), l’adequació del rodament de la CV-746 de Calp a Moraira, també en dues fases (450.000 euros) o el reforç del ferm de Sagra a CV-729 (337.572 euros).

A més, hi ha en tràmit d’execució deu obres més per quatre milions d’euros més, com és el cas de la variant de la Ràfol d’Almunia (1.000.000 euros), la millora de la seguretat de la CV-723 de Dénia a Avesana (490.000 euros) o la millora del traçat de la CV-720 Benichembla al Castell de Castells (353.604 euros).

“Des de la institució provincial hem fet un gran esforç inversor en aquests darrers anys per dissenyar, projectar i executar actuacions a la Marina Alta amb l’objectiu de millorar la seguretat viària a la zona i la mobilitat”, ha indicat el responsable provincial.

D’altra banda, la Diputació també ha destinat més d’1,2 milions d’euros en aquesta legislatura a l’execució d’una trentena d’actuacions en diferents camins de la comarca.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: