La Diputació d’Alacant completa la millora integral del nucli urbà de Granja de Rocamora amb una inversió de 525.000 euros del Pla Planifica

La vicepresidenta segona i diputada de Cicle Hídric, Ana Serna, i el diputat d’Infraestructures i Assistència a Municipis, Javier Gutiérrez, s’han reunit aquest matí amb l’alcalde de Granja de Rocamora, Javier Mora, per conèixer les diferents actuacions que s’estan executant al municipi gràcies a les ajudes de la Diputació d’Alacant, entre elles, les obres de reasfaltat de la zona situada entre l’avinguda Joan Carles I i el carrer Serrans, recentment finalitzades.

En aquest sentit, durant la visita, en què també ha participat la diputada d’Hisenda, María Gómez, la vicepresidenta ha explicat que el projecte, amb un pressupost total proper als 190.000 euros, ha comptat amb una aportació per part de la institució provincial de 160.000 euros, que s’ha dut a terme a través del Pla Planifica, alhora que ha mostrat la seva satisfacció “per poder ajudar els nostres ajuntaments a fer realitat obres com aquestes, orientades a millorar la qualitat de vida i el benestar dels veïns de la localitat”.

Ana Serna ha manifestat que «som aquí per posar imatge a les ajudes que des de la Diputació s’estan donant a tots els municipis. Jo crec que la finalitat de la institució provincial és arribar on els ajuntaments no hi poden arribar», ha afegit.

Per part seva, Javier Gutiérrez ha destacat que l’actuació visitada avui “és un exemple de com, gràcies a la col·laboració institucional, es materialitzen millores que contribueixen a la transformació del nucli urbà i, en aquest cas concret, es possibilita que tota la zona oest del municipi quedi totalment asfaltada, completant així un procés que es va iniciar i continua en aquesta legislatura per renovar el ferm i el mobiliari urbà de tots els carrers”.

Una altra de les millores destacades per l’alcalde ha estat que, aprofitant aquest projecte, s’ha pogut reordenar la circulació de vehicles de gran tonatge, creant una circumval·lació perquè tot el trànsit pesant vagi per la perifèria del nucli urbà. “És un avenç important que sens dubte millorarà l’habitabilitat del municipi”, ha explicat Javier Mora.

La intervenció ha consistit en la rehabilitació dels ferms de calçada de tots els carrers del nucli urbà de Granja de Rocamora situats a l’oest de l’avinguda Joan Carles I, excepte aquells el paviment dels quals és de llamborda, amb la instal·lació a més d’una nova senyalització horitzontal .

Inversions compromeses

Durant la visita, Javier Gutiérrez ha confirmat, a més, que “a través dels plans de l´àrea d´Infraestructures, aquesta població rebrà en conjunt prop de 1.100.00 euros en inversions, un important impuls que garanteix el seu desenvolupament”.

Pel que fa al Pla Planifica, el diputat ha detallat “la transcendència que tindrà en el procés de transformació de la comarca del Baix Segura, amb una inversió global de prop de 17 milions d’euros, dels quals 525.000 seran per a desenvolupament de projectes a Granja de Rocamora, incloent en aquesta quantitat el darrer augment de gairebé el 15% per afrontar les crisis energètiques i la manca de materials”. Amb aquests fons, a més del reasfaltat, també s’escometrà al municipi la millora de la vorejada a la zona d’eixample oest, una actuació que comptarà amb 155.000 euros de finançament de la Diputació, i la urbanització del vial de l’avinguda Joan Carles l’accés nord des de la rotonda de la carretera CV-900, amb una subvenció provincial de 144.000 euros.

D’altra banda, amb els plans +prop, Granja de Rocamora va rebre 161.000 euros el 2020/221 i aquest any un total de 156.000 euros. Gutiérrez ha criticat que “lamentablement, l’alternativa de la Generalitat al Pla +prop, que és el Fons de Cooperació, dedica a aquest municipi un terç de la quantitat compromesa per la Diputació per al 2022, que són només 48.000 euros davant de 156.000”. Gutiérrez ha apuntat que “aquesta paupèrrima inversió s´estén a tota la comarca, amb només 3,2 milions del Consell, davant dels 5,8 milions d´euros que la Diputació distribuirà entre totes les poblacions del Baix Segura”.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: