La Diputació d’Alacant augmenta prop d’un 80% dels ajuts per a activitats culturals, musicals i escèniques

La Diputació d’Alacant ha aprovat la concessió d’ajuts per import de 864.000 euros destinats a ajuntaments i altres ens locals per al desenvolupament, el foment i la difusió de la cultura a la província. Aquest programa d’ajuts, adreçat a finançar la realització d’activitats culturals, musicals i escèniques, ha experimentat aquest any un augment significatiu, amb prop del 80% més de fons distribuïts entre els municipis respecte a la convocatòria anterior.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha confirmat que en aquesta convocatòria que “s’han concedit el 100% de les peticions de subvenció cursades pels ajuntaments, i queden fora únicament aquelles que no complien els requisits exigits”.

Julia Parra ha explicat que “aquest important augment de l’assignació, que arriba als 860.000 euros, demostra que aquest any s’està fent el major esforç possible per descentralitzar la cultura amb subvencions de la Diputació que tenen com a finalitat aconseguir una veritable dinamització en tota la província, amb recursos per desenvolupar una programació local pròpia”.

Entre les activitats que seran objecte de subvenció hi ha l’organització d’actuacions musicals, festivals, certàmens, fires, concursos, homenatges, exposicions, congressos o simposis, així com el disseny, maquetació, edició, impressió i reproducció de llibres i revistes, CD’s , DVD o qualsevol altra publicació en suport paper o digital, d’accés gratuït per al públic.

El paquet d’ajudes destinat a L’Alacantí és de més de 67.000 euros, mentre que a la comarca del Comtat els consistoris rebran un total de 169.000 euros ia l’Alcoià ascendiran a gairebé 53.000 euros. Per la seva banda, a l’Alt Vinalopó es distribuiran ajudes que ronden els 54.000 euros, al Vinalopó Mig percebran 67.000 euros i la comarca del Baix Vinalopó rebrà prop de 16.000 euros.

Així mateix, l’àrea de Cultura de la institució provincial ha designat ajuts per valor de 157.000 euros per als municipis i les entitats de la Marina Alta; mentre que a la Marina Baixa es repartiran al voltant de 90.000 euros de subvencions. Finalment, la Diputació ha concedit 190.000 euros dajuts a les localitats de la comarca de Vega Baixa.

Julia Parra ha manifestat que “a totes les comarques es podrà desenvolupar una gran varietat de propostes culturals, a elecció de cada ajuntament, gràcies a aquests ajuts ia altres línies de subvenció que s´estan impulsant des de l´àrea de Cultura”.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: