La Diputació d’Alacant assumeix la presidència del Camí del Cid i impulsa la consolidació de la ruta a nivell internacional

Informació i Foto: http://www.diputacionalicante.es

La Diputació d’Alacant ha assumit la presidència del Consorci del Camí del Cid en el transcurs de la reunió del Consell que s’ha celebrat avui al Palau Provincial. La trobada, presidit pel president del Govern Provincial, Cèsar Sánchez, ha tractat a més l’aprovació d’actuacions i pressupost per 2018 amb l’objectiu de consolidar la ruta i convertir-la en una destinació emergent a Europa.

Durant la sessió, a la qual han assistit els representants provincials de les diputacions que integren l’entitat, Sánchez ha recollit el testimoni de la presidència del Consorci que ostentarà durant el proper any. El president alacantí ha manifestat que “seguirem invertint en aquest itinerari històric i treballarem per mantenir i recolzar la dinamització, la divulgació cultural i la promoció turística del Camí del Cid”.

Després del Consell, el diputat de Cultura, César Augusto Asencio, amb el diputat de Planificació i Serveis de Castelló, Ibán Pauner, i el gerent del Consorci, Alberto Luque, ha explicat detalladament els projectes plantejats per al pròxim exercici, per al qual es ha aprovat un pressupost de 217.000 euros.

En el pla d’actuacions destaca l’ampliació de continguts de la pàgina web, http://www.caminodelcid.org, amb noves seccions específiques per a escolars d’Infantil i Primària i per a empreses turístiques, així com la incorporació de noves utilitats. A més, una nova aplicació mòbil oferirà tota la informació requerida pels viatgers sobre itineraris, història, recursos i serveis turístics. Cal destacar que una de les grans apostes de l’any que és el llançament d’una nova pàgina web en anglès, amb la finalitat d’impulsar la promoció i difusió a tot Europa d’aquesta important ruta enfocada al cicloturisme.

D’altra banda, les vuit diputacions que integren el Consorci -Alacant, Burgos, Castelló, Guadalajara, Sòria, Terol, València i Saragossa- segueixen apostant per la conservació i millora de les infraestructures. Per a això es preveu la realització de més de 2.500 intervencions en matèria de senyalització al llarg dels 1.500 km de recorregut. També està previst implicar tant a allotjaments com a serveis turístics i plantejar possibilitats de millora en la seva oferta per tal d’adaptar-la a les necessitats dels viatgers. De la mateixa manera, s’impulsaran altres accions d’interès com la posada en marxa d’una exposició itinerant sobre el Camí del Cid -que s’exhibirà en diferents localitats de la ruta-, l’edició de nou material promocional, un concurs de vídeo destinat als habitants de les localitats dins de la ruta o una nova convocatòria del Premi Álvar Fáñez, que l’any que complirà la seva vuitena edició.

Així mateix, i coincidint amb el vuitè centenari de la posada de la primera pedra de la catedral de Burgos, s’ha atès una proposta de la Diputació de Burgos per vincular la commemoració d’aquest esdeveniment, que tindrà lloc el proper any, amb el propi camí.

El Camí del Cid és un itinerari que es desenvolupa principalment pels territoris, geogràfics i literaris que apareixen en el Cantar de Mío Cid. L’escenari consta de vuit enclavaments declarats Patrimoni de la Humanitat d’origen medieval: la Catedral i el Camí de Santiago, a Burgos; el Mudèjar Aragonès, a les províncies de Terol i Saragossa; el Tribunal de les Aigües i la Llotja de la Seda, a València; la Festa de la Mare de Déu de la Salut, a Algemesí; i el Palmerar i el Misteri, tots dos a Elx. A més, en més d’una desena de poblacions de Castelló, Terol i València es pot contemplar exemples d’Art Rupestre de l’Arc Mediterrani, declarat Patrimoni de la Humanitat el 1998. Dins el Camí del Cid hi ha 39 poblacions declarades Conjunt Històric i / o Artístic ja seu pas travessa més de 70 espais naturals protegits per la Xarxa Natura 2000.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: