La Diputació d’Alacant aprova el reglament que reconeix la trajectòria i l’esforç dels seus professionals

El ple de la Diputació d’Alacant ha aprovat aquest matí per unanimitat el Reglament de Carrera Professional Horitzontal, un acord adoptat amb els sindicats que afavorirà que els empleats públics de la institució provincial vegin reconeguda la trajectòria professional i l’esforç personal en la progressió de la carrera i promoció interna sense necessitat de canviar de lloc de treball. El nou reglament serà aplicable tant a funcionaris, com a interins i personal laboral de la Diputació, que es converteix en una de les primeres administracions locals de la província a impulsar aquest sistema de reconeixement.

“La carrera professional horitzontal es desenvolupa conforme als principis d‟igualtat, mèrit, capacitat i publicitat i la seva implantació ha d‟aconseguir un major grau de motivació i implicació de l‟empleat en els objectius de la Diputació, obtenint amb això una millora en la gestió dels serveis públics”, segons ha destacat el diputat de Recursos Humans, Javier Sendra.

Així s’ha ratificat aquest matí durant una sessió plenària en què, per acord de tots els grups polítics, s’han retirat del debat les mocions de caràcter polític en senyal de dol per la mort de Sergio Rodríguez, assessor del Grup Popular a la Diputació.

El president de la institució, Carlos Mazón, ha tingut unes paraules de record cap al seu company de partit i treballador a la Diputació, que va morir dilluns passat en un tràgic accident de trànsit a Elx a l’edat de 33 anys. Així mateix, ha volgut agrair als grups de l’oposició els seus gestos i paraules de suport i afecte, així com la comprensió a l’hora de retirar de l’ordre del dia del ple les mocions polítiques.

En matèria de gestió, sí que s’ha aprovat una modificació de crèdit, per import total de 4 milions d’euros, dels quals destaquen els dos milions que es destinaran a suplementar les convocatòries d’ajuts a ajuntaments per a la realització i millora d’infraestructures hidràuliques de proveïment i sanejament. “L´objectiu d´aquest increment és atendre la totalitat de les sol·licituds presentades als diferents programes de cicle hídric”, ha explicat la vicepresidenta i diputada de Cicle Hídric, Ana Serna. La resta de reajustament pressupostari, que no ha comptat amb el suport de l’oposició -PSOE s’ha abstingut i Compromís ha votat en contra-, s’invertirà en donar cobertura a diferents ajudes a ajuntaments en matèria de Carreteres, Esports, Benestar Social o Desenvolupament Econòmic.

Durant la sessió també s’ha aprovat, en aquest cas per unanimitat, la resolució de la convocatòria d’ajuts per a l’execució dels projectes del Pla d’Estalvi Energètic. Un total de 29 municipis es beneficiaran dels 1,6 milions d’euros pressupostats aquest any a aquest efecte.

En matèria energètica, la corporació també ha aprovat l’adjudicació dels acord marc de subministrament d’energia elèctrica renovable que gestiona la Central de Contractació de la Diputació i de les tarifes econòmiques més avantatjoses dels quals es poden beneficiar els ajuntaments de la província.

Finalment, el ple també ha pres en consideració l’acord del Consell Econòmic i Social de la Província d’Alacant adoptat recentment en què es mostrava el rebuig de la taxa turística que tramita la Generalitat Valenciana. Els grups Popular i Ciutadans hi han votat a favor, mentre que els grups Socialista i Compromís hi han votat en contra.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: