La Diputació d’Alacant ajuda amb un milió d’euros els artesans d’indumentària festera de la província

La Diputació d’Alacant distribuirà prop d’un milió d’euros entre els artesans de la indumentària festera i els oficis annexos de la província amb l’objectiu d’ajudar un dels sectors més afectats pels efectes econòmics de la pandèmia. Aquestes subvencions, que es canalitzaran a través dels ajuntaments, podrien arribar a 184 professionals dedicats a la confecció i elaboració de vestits, calçat i complements relacionats amb les festes.

Les ajudes han estat assignades als municipis en el terme de les quals es desenvolupin aquest tipus d’activitats en funció del nombre d’habitants i podran beneficiar-se aquells artesans que tinguin la qualificació que concedeix al respecte la Generalitat i la mitjana mensual de facturació dels quals sigui igual o inferior als del 2019.

El president de la Diputació, Carlos Mazón, ha explicat que “com hem demostrat al llarg d’aquests dos darrers anys, la institució provincial ha estat, i ho seguirà estant, al costat de tots aquells que pitjor ho han passat per les conseqüències econòmiques i socials de la pandèmia i, sens dubte, que el sector artesà de la indumentària festera de la nostra província és un dels més afectats per aquesta situació ja que no han pogut recuperar fins ara els seus ingressos”.

Entre els oficis que podran optar a aquesta convocatòria es troben els ventalls, espardenyers, brodadors, calceters, ciselladors, puntaires, espaderos, marroquiners, modistes, sastres, barrets i sabaters a mida, orfebres i repujadors de cuirs i metalls.

El diputat de Desenvolupament Econòmic i Sectors Productius, Sebastián Cañadas, ha explicat que cada professional que tingui la qualificació artesana el 31 de desembre de 2021 “podrà optar a un ajut de fins a 5.000 euros per cobrir, entre altres despeses, la quota d’autònoms, el lloguer mensual del local de negoci o els vehicles o les despeses de telefonia, aigua, electricitat o seguretat”.

Alacant, Alcoi, Altea, Cocentaina, Elda, Petrer, Sax, Villena o Xàbia són alguns dels quaranta municipis entre els quals es distribuirà aquesta partida econòmica “amb què esperem contribuir a millorar la situació de molts artesans que fan una gran tasca contribuint a mantenir vives les tradicions dels nostres municipis, enriquint amb això la nostra oferta cultural i festiva”, ha assenyalat Mazón.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: