La Diputació d’Alacant activa de manera urgent una partida de 300.000 euros per a la reparació de camins afectats per les darreres pluges

La Diputació d’Alacant ha activat de manera urgent una partida, dotada inicialment amb 300.000 euros, per ajudar els ajuntaments de menys de 5.000 habitants en la reparació dels camins i vies municipals afectades per les darreres pluges registrades a la província i que han ocasionat considerables desperfectes, especialment a les comarques del nord de la província.

El diputat de Carreteres, Alejandro Morant, ha visitat aquesta setmana les zones més afectades per reunir-se amb els alcaldes dels municipis i conèixer de primera mà els danys ocasionats. La Vall de Gallinera, la Vall de Laguar, la Murla, el Castell de Castells o Confrides són alguns dels municipis que ha visitat el dirigent provincial per avaluar les principals necessitats i planificar les inversions més immediates.

“Des de la Diputació d’Alacant hem habilitat de manera urgent una partida de 300.000 euros per restablir la vialitat als camins afectats per les pluges de les darreres setmanes perquè els municipis puguin recuperar com més aviat millor la normalitat i obrir al trànsit vies que han quedat afectats per arrossegaments, despreniment o inundacions”, ha indicat Morant, que ha precisat que “en funció de les necessitats que vagin sorgint aquesta partida econòmica podria incrementar-se”.

Aquestes ajudes, que se sufragaran amb romanents, s’emmarquen a la línia 3 de la convocatòria de subvencions a favor d’ajuntaments de menys de 5.000 habitants per a reparacions i conservació de camins de titularitat no provincial. Aquest apartat persegueix donar cabuda a totes aquelles actuacions necessàries de reparació a vies municipals afectades per pluges, “permetent que l’atenció vaig arribar de forma més àgil i immediata als ajuntaments”.

El diputat va poder comprovar durant la seva estada a la Vall de Laguar els treballs de la desviació provisional de la carretera de Fleix a Benimarell. Així mateix, roman tallada la carretera entre Fleix i Campell, per la qual cosa la Diputació procedirà per la via d’urgència a expropiar uns terrenys per obrir un pas alternatiu. “Els veïns de la Vall actualment poden accedir des de Murla i per a Benimaurell pel carril habilitat després de les actuacions d´emergència realitzades durant el cap de setmana”, ha explicat Morant.

D’altra banda, el diputat ha visitat Murla per estudiar juntament amb el seu alcalde millores a la seguretat viària de la travessia de la localitat mitjançant la instal·lació de reductors de velocitat, passos de vianants i senyalètica lluminosa.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: