La demanda de formació en línia per la COVID-19 multiplica l’activitat de la plataforma d’aprenentatge virtual de la Generalitat

La Generalitat ha multiplicat l’activitat de la plataforma d’aprenentatge virtual eFormació causa de l’augment de la demanda de formació en línia provocada pel confinament i la crisi sanitària de la COVID-19.

La situació generada en els últims mesos per la crisi sanitària ha provocat que el desenvolupament normalitzat de la formació presencial i semipresencial s’hagi interromput gairebé del tot, a causa de la incertesa i inseguretat associades als cursos presencials i als dubtes sobre si podran finalitzar-se o, fins i tot, tornar a celebrar-se al llarg de la propera tardor.

En aquestes circumstàncies, moltes organitzacions que desenvolupen plans de formació han buscat la solució en eines tecnològiques d’aprenentatge electrònic o aprenentatge virtual. Amb aquesta finalitat, la Generalitat disposa de la seva pròpia plataforma, eFormació, que ha vist multiplicada la seva activitat en el primer semestre del l’any.

La plataforma formativa de la Generalitat (consultar aquí) ofereix aprenentatge electrònic i dóna servei a més de 30 organitzacions (Labora, IVAP, IVAJ, CdT, etc.), que l’utilitzen per oferir cursos per Internet des dels seus diferents campus.

Mitjançant eFormació, la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC) ofereix eines tècniques, d’assessorament i suport en eLearning a les organitzacions adherides, perquè puguin oferir formació presencial, semipresencial i en línia.

Aquestes organitzacions pertanyen a diferents departaments i òrgans de la Generalitat, organismes autònoms i entitats públiques, així com a les entitats que integren l’Administració local de la Comunitat Valenciana i les universitats públiques.

Més alumnes, organitzacions i cursos

La plataforma dóna servei tant a la ciutadania, a través del portal SAPS (consultar aquí), com als empleats i empleades públics. En els seus 19 anys d’història, ha ofert més de 12.000 accions formatives, de diverses organitzacions, que han comptat amb més d’un milió de matriculacions dels més de 400.000 alumnes i alumnes amb què compta eFormació.

No obstant això, la plataforma ha experimentat un gran augment de la demanda el 2020, arran de les mesures de distanciament social que s’han adoptat per frenar els contagis. Només en el primer semestre, eFormació ha realitzat més de 550 accions formatives, totes elles accessibles, també, des de dispositius mòbils i tauletes.

El director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, José Manuel García Duarte, ha detallat que “l’activitat de eFormació ha augmentat substancialment en el primer semestre del l’any, en què s’han matriculat tants alumnes com en tot 2019. A més, nombroses organitzacions que no eren clients dels nostres serveis de formació ja han enviat les sol·licituds d’adhesió per unir-se a la plataforma “.

A més, “en el mateix període de temps, els cursos nous s’han incrementat en un 65% i la demanda de matrícules en cursos de formació per a formadors ha duplicat amb escreix a la totalitat de l’any passat”, ha continuat. L’Escola Valenciana d’Estudis de la Salut, per exemple, ha format a 400 persones en l’eina eXeLearning, un editor de recursos educatius interactius que facilita la creació de cursos en línia.

Telepresencials i altres accions extraordinàries

eFormació ha donat resposta, també, a alguns problemes de les organitzacions sorgits durant el confinament, com la impossibilitat de finalitzar els cursos presencials, per al que ha facilitat la finalització dels mateixos mitjançant l’ús de videoconferències.

És el cas de l’Institut Valencià d’Administració Pública (IVAP), que amb els seus “telepresencials” ha aconseguit donar continuïtat als cursos interromputs, o el de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió de Multilingüisme, que ha continuat amb els cursos de valencià a la plataforma.

En altres casos, com el de l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (Ivspe) o el Servei de Transferència de Tecnologia de la Direcció general de Desenvolupament Rural, les organitzacions han preferit fer un pas més i aprofitar tots els avantatges de la plataforma, per el que han optat per transformar les seves cursos presencials en cursos 100% en línia.

D’altra banda, des que es va decretar l’estat d’alarma, les accions formatives no planificades han donat resposta a les necessitats socials de cada moment. De fet, diferents organitzacions han desenvolupat accions extraordinàries per respondre a demandes concretes, com la formació en mesures de seguretat laboral davant de la COVID-19 en diferents sectors o els cursos per a la seguretat a les platges.

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: