La delegació del Consell a Castelló acull una mostra artística en homenatge a les víctimes de l’11-M

La Casa dels Caragols, seu de la Delegació del Consell a Castelló acull la mostra ‘Traços i puntades per al record’. L’exposició, organitzada per l’Associació 11-M, amb el suport de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, vol mantenir viva la memòria de les víctimes de l’atemptat terrorista de l’11-M i educar i conscienciar les noves generacions per prevenir que caigui a les xarxes del terrorisme gihadista.

El director general de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia, José García Antón, acompanyat pel director territorial de Justícia a Castelló, Miguel Ángel Guillén, i la regidora de l’Ajuntament de Castelló de la Plana, Isabel Granero, així com per representants de la Associació 11-M, ha inaugurat aquest matí la mostra que es podrà visitar de manera gratuïta fins al 30 de juny a la Casa dels Caragols.

García Antón ha assenyalat la importància de donar suport a aquests moviments associatius ja que “són referent cívic i símbol de la fermesa enfront del terrorisme” i ha destacat la tasca educativa que ha iniciat la Generalitat a través del projecte pilot ‘Memòria i prevenció del terrorisme a les aules de la Comunitat Valenciana’ com una forma de sensibilització envers la joventut en contra de la violència.

Traços i puntades

L´exposició, comissariada per Álvaro Juanas, està formada per una selecció de 40 obres d´art que formen part d´una col·lecció de més de 200 peces que van ser cedides per diferents artistes en suport al´Associació.

Pintures, litografies, gravats, fotografies, tapissos de parchwork, poemes i cançons són algunes de les modalitats en què la solidaritat ha pres forma. A través d’aquestes obres d’art la mostra recorre el que va passar des de l’11 de març del 2004 fins a l’actualitat.

Entre elles destaquen una sèrie de litografies donades el 2005 a l’Associació, com la del pintor valencià, Juan Genovés, que es pot veure a la mostra i que formen part del monument homenatge a les víctimes de l’11-M a l’estació d’El Pozo de Madrid.

Destaca així mateix la sèrie ‘Mirades Silencioses’ de Leopoldo Pizarro, les pintures donades pels Pintors de Santa Eugenia o l’Associació de Pintors Realistes de Madrid així com la sèrie de gravats d’Elena Alguacil.

Memòria i prevenció del terrorisme a les aules

García Antón ha destacat la col·laboració de l’Associació 11-M al projecte de les Unitats Didàctiques (Memòria i prevenció del terrorisme a les aules) durant aquest curs.

L’objectiu d’aquest projecte pilot és provar el funcionament, adaptar continguts, aplicar diferents metodologies i avaluar l’impacte de les unitats i dels testimonis de víctimes de terrorisme entre l’alumnat participant per millorar els instruments, els recursos i els espais, formar el professorat i adaptar les unitats didàctiques amb la intenció d’incorporar-les a la programació curricular de les matèries el curs 2022-2023.

D’aquesta manera, l’objectiu per al proper curs és que les Unitats Didàctiques arribin a un important nombre de centres escolars a les tres províncies valencianes, i que la seva implantació es generalitzi de mica en mica, incloent-se en les programacions anuals escolars.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: