La Cursa de la Dona 2023 a Borriana arriba a més de 1.200 participants en la setena edició

La setena edició de la Cursa de la Dona de Borriana, celebrada avui, ha tornat a superar totes les previsions quant a participació, ja que més de 1.200 persones s’han donat cita a mig matí a la Piscina Municipal de la ciutat per prendre-hi part d’un esdeveniment en què ha tornat a destacar el caràcter solidari, i han convertit la jornada en un model de sororitat, unió i reivindicació justa.

Gràcies a la participació a la “marea rosa” de Borriana, amb aquesta carrera solidària impulsada per la Fundació Le Cadó s’ha aconseguit recaptar un total de 7.000 euros que es destinaran íntegrament, un any més, a projectes de recerca per a la lluita contra el càncer de mama de repercussió nacional.

La cursa és una trobada popular de 5 km de “solidaritat” a través del vial del Port fins a la zona marítima i tornada fins a Borriana, a l’organització de la qual col·labora activament el Servei Municipal d’Esports (SME) de Borriana, que ha organitzat una vegada més unes activitats físiques prèvies a la sortida i en finalitzar la prova no competitiva.

Una jornada de sororitat, estar unides i reivindicar causes justes, a més d’un dia de reivindicació com és el Dia Internacional de l’Acció per la Salut de les Dones.

Abans de la sortida de la cursa, representants de la corporació municipal i de la Fundació Le Cadó han lliurat dos xecs dels 7.000 euros recaptats al director de la Càtedra Activitat Física i Oncologia de la Fundació José Soriano Ramos de l’UJI, Eladio Collado, i al representant del GEICAM, per continuar finançant el projecte de la CAFO-UJI i iniciar el projecte EMBARCAM, Fundació Grup Espanyol de Recerca en Càncer de Mama.

A més, durant els moments previs a l’inici de la cursa, s’ha agraït a tots els departaments municipals implicats, a les entitats ia les empreses col·laboradores el seu compromís social, així com el suport per continuar fent créixer cada any una Cursa de les Dones no competitiva que ja en el seu setè any ha augmentat la participació, passant de 400 el primer any a les més de 1.200 en aquesta edició.

La presidenta de la Fundació Le Cadó, Elvira Monferrer, ha mostrat la seva satisfacció per la “massiva participació” i ha destacat la “extraordinària implicació de la societat burriana”, que ha demostrat una vegada més ser “generosa i solidària amb aquesta iniciativa” a la que col·laboren de forma “molt proactiva”.

Les persones participants que han completat la marxa fins arribar a la línia de meta situada al costat de la Piscina Municipal han pogut gaudir dels aliments i refrigeris, i del repartiment dels diferents productes oferts per les marques col·laboradores a l’esdeveniment.

Així, amb les samarretes emblemàtiques de color de rosa dissenyades pel burrianès Vicent Guerola i l’alegria de les més de mil dones i molts homes que s’han donat cita a la Cursa de la Dona, s’ha tancat una nova i multitudinària edició que, mostra la força i les ganes de les dones de la nostra ciutat perquè són protagonistes d’esdeveniments socials, com en aquest cas que uneix esport i solidaritat.

Col·laboradors

Finalment, els representants municipals i de la Fundació han volgut agrair al dissenyador de la imatge d’aquest any de la cursa, l’artista burrianès Vicent Guerola, la seva “contribució artística a la causa” ia les entitats i empreses participants la seva col·laboració i la seva tasca com a “altaveus” de la iniciativa i ajudar a l’organització”.

Igualment han destacat el “extraordinari paper de la societat burrianenca”, que ha demostrat cada any ser “generosa i solidària amb aquesta iniciativa” en què col·laboren de forma “proactiva”.

Col·laboren a la iniciativa entitats i empreses com l’Institut Grimalt, Grupom, Sanycces, Gufresco, Caixa Rural Borriana, Rosquilletes Fines, Clínica Granell, Taula, Videca, Associació de Veïns del Port, Federació de Comerç i Clasol.

Recaptació

La recaptació de fons aconseguida en aquesta edició es destinarà concretament a l’estudi “Influència d’un Programa d’Exercici Físic Programat i Supervisat sobre la Qualitat de Vida en Pacients amb Càncer de Mama en Tractament Oncològic”, mitjançant el conveni subscrit el 2020 amb la Facultat de Ciències de la Salut, Càtedra José Soriano, de l’UJI.

Un estudi en què ja han participat al voltant de 200 persones, segons han explicat des de la Fundació Le Cadó, i “moltes de Burriana”. La càtedra busca impulsar i ampliar el treball desenvolupat en el camp del càncer de mama pel projecte Activitat Física i Oncologia del grup de Cures i Salut de la Facultat de Ciències de la Salut, amb la col·laboració dels hospitals de la província per aprofundir en els beneficis de l’activitat física sobre la qualitat de vida en els pacients oncològics, tant pel que fa al benestar físic com mental i emocional.

La recaptació també es destinarà per al projecte “EMBARCAM”, un projecte de GEICAM, que té com a objectiu conèixer les necessitats clíniques de les dones amb càncer de mama, els tractaments durant l’embaràs i la forma en què aquesta situació afecta el desenvolupament del fetus i al naixement i salut del nadó.

Hi ha diferents causes (socioeconòmiques, ambientals o els actuals hàbits de vida, entre d’altres) que es tradueixen que cada vegada es diagnostiquin més casos de càncer de mama en dones per sota dels 45 anys, havent-se convertit fins i tot, en la primera causa de mort en dones entre 35 i 55 anys.

El retard de l’edat del primer embaràs ha provocat un augment del nombre de casos de què, quan reben el diagnòstic d’aquest tumor, no han complert el desig de ser mare.

A més a més, en menors de 45 anys, el 10-20% dels diagnòstics es produeix durant l’embaràs, l’any següent al part o coincidint amb el moment de voler ser mare. Aquest projecte de recerca vol donar llum sobre la relació entre embaràs, fertilitat i càncer de mama, i la seva seguretat per oferir eines als especialistes en la manera d’abordar aquesta patologia i les pacients.

Per això, la Fundació Le Cadó ha signat un conveni de col·laboració, amb una dotació de 15.000 euros per a l’any 2023, dels quals el primer lliurament sortirà dels 3.000 euros recaptats gràcies a la Cursa de la Dona de Borriana.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: