La Cuina Molt de Gust promou i dóna visibilitat als productes de qualitat diferenciada de la Comunitat Valenciana a Gastrónoma

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició, Isaura Navarro, ha fet un recorregut un recorregut per la fira de la gastronomia de la Mediterrània, on hi participa Molt de Gust, la marca paraigua creada per la Conselleria per impulsar la promoció, posicionament comercial i el consum dels productes de qualitat diferenciada i ecològics de la Comunitat Valenciana. A l’acte hi ha participat també el director general de Desenvolupament Rural, David Torres.

Molt de Gust participa del 13 al 15 de novembre a Mediterrània Gastronòmica amb l’espai ‘La Cuina Molt de Gust’, un ambient concebut per donar visibilitat als productors i artesans de la Comunitat Valenciana.

Els productes de qualitat diferenciada i ecològics promoguts per Molt de Gust, com l’arròs Denominació d’Origen València, el kaki Persimon® de la Ribera del Xúquer, la magrana Mollar d’Elx, la IGP cítrics valencians i la Denominació d’Origen Torró de Xixona i Alacant són els protagonistes de xerrades, taules rodones i showcookings en aquest espai que cerca promoure els nostres productors i artesans i impulsar el consum del producte agroalimentari local.

Temàtiques d’actualitat com ara el compromís del xef amb el producte de qualitat com a base per construir una cuina de producte i relat i les sinergies obertes amb altres cultures per un producte tan mediterrani com l’arròs han ocupat part de la jornada del dia 13 de novembre.

La taula rodona ‘Sabor global, producte local’ ha estat l’escenari elegit per presentar el projecte Pangean Essence, una iniciativa avalada per Molt de Gust, la Càtedra Kiwa de la Universitat Politècnica de València i la Federació Nacional de la Confraria de Pescadors ( FNCP) ‘Mariscos i peixos d’Espanya’ per donar a conèixer internacionalment el nostre producte local i posar en valor el producte sostenible, de qualitat i proximitat.

David Torres ha presentat aquesta iniciativa, que tindrà el Japó com a protagonista en la primera edició i que promourà el sabor i la cultura valencianes en terres nipones durant el 2023.

La producció artesana a la gastronomia, amb el Gremi de Carnissers de València (Gracarval), juga un paper destacat a la segona i tercera jornades, on elaboracions i aplicacions amb productes artesans, com el peix de llotja o l’ovella guirra, també ocupen un lloc rellevant a l’espai La Cuina Molt de Gust.

Durant els tres dies de durada d’aquest esdeveniment, reconeguts xefs de la Comunitat Valenciana com Luis Valls, Adolfo Cuquerella, Aurora Torres, Josep Maria Baldó, Raúl Resino, Miguel Barrera i Raúl Aleixandre participen a l’espai La cuina Molt de Gust realitzant showcookings i degustacions de la mà dels productors per compartir els secrets dels productes locals de proximitat i qualitat diferenciada a l’alta gastronomia.

Molt de Gust cerca protegir el patrimoni dels productors i impulsar una cuina de producte associada a la Comunitat.

El distintiu del cor garanteix l’origen i la singularitat de productes agroalimentaris, vins i begudes espirituoses lligats a un territori on hi conflueixen factors geogràfics, econòmics, polítics, socials, històrics i climàtics, cristal·litzats en el saber fer de moltes generacions. Un patrimoni de bon tracte a matèries primeres i productes arrelat a les diferents zones de la Comunitat Valenciana, que engloba una forma de produir aliments respectant els cicles naturals del sistema agrari i agroalimentari i que ha de ser protegit i preservat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: