La cria de beluga de l’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències fa sis anys

L’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències celebra, com cada 15 de novembre, que Kylu, la cria de beluga, fa 6 anys, per això els seus cuidadors han preparat una gran festa en què no falta el pastís de gelatina i gel, ingredients preferits del petit.

Durant aquests sis anys, Kylu ha estat aprenent del seu entorn. Els constants jocs amb la seva mare, Yulka, juntament amb la feina diària dels cuidadors, que l’estimulen mitjançant les carícies i el contacte directe, han permès a l’equip de veterinària de l’aquari revisar-lo cada dia per assegurar-ne el benestar.

El treball en equip ha estat essencial per assegurar l’èxit d’aquesta cria, que supera els 500 quilos, ja fa més de 3 metres, i menja prop de 25 quilos de peix al dia.
El dia a dia amb ell es basa en el joc, l’estimulació i l’aprenentatge perquè col·labori voluntàriament en les revisions, les anàlisis i els controls veterinaris.

La imaginació dels seus cuidadors no té límits i són capaços de procurar-li joguines adaptades al seu enriquiment de l’anima, com boies amb mànegues de bomber, meduses i barrets, que són com una boia partida que es posa al cap.

Gràcies a aquesta tasca, Kylu forma una part molt important de diverses línies de recerca de la Fundació Oceanogràfic, que només es poden dur a terme en centres molt controlats com l’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Un regal únic per a la ciència

Un grup de personal investigador, estudiants de doctorat i veterinaris i veterinàries de tots els racons del món, nodrit per membres de la Fundació Oceanogràfic i també de la Universitat de València i l’Autònoma de Barcelona, ​​estudien el sistema respiratori i cardiovascular, el benestar, el desenvolupament vocal i auditiu i, finalment, aspectes del sistema immune de Kylu.

A més dels avenços en el coneixement científic, l’existència de Kylu i el seu estudi permeten evidenciar les diferències a l’espècie associades a la seva edat, en comparació amb la de la seva mare, Yulka. De la mateixa manera, la constant observació i anàlisi rutinari de sang, paràsits, desenvolupament biològic i altres paràmetres sobre la seva fisiologia ofereixen dades molt valuoses sobre els primers anys de vida de les belugues.

Un caràcter noble i intel·ligent

Així mateix, s’ha avançat molt aquests anys en la capacitat de col·laboració voluntària del petit amb els investigadors de la Fundació Oceanogràfic, per a això es progressa en la desensibilització davant de determinats elements no invasius, com l’espiròmetre o les ventoses.

Kylu ha anat desenvolupant un caràcter molt noble. És un animal amb una gran capacitat d’aprenentatge i els cuidadors li ensenyen elements nous i nous objectius que assimila de seguida. “Les sessions d’entrenament sempre les fem des del costat positiu a través del joc, de manera que resulta una convivència positiva i enriquidora”, comenten els cuidadors. “És un animal que està molt acostumat a aquest tipus d’activitats des de petit i se’l veu molt més interès per tot el que estem fent”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: