La Conselleria d’Obres Públiques inicia la construcció d’un nou tram de carril bici que unirà el municipi de la Pobla Tornesa amb la ciclorruta CR-10

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha iniciat els treballs per a la construcció d’un nou tram de carril bici que unirà el municipi de la Pobla Tornesa amb la ciclorruta CR-10.

Com ha assenyalat el conseller Arcadi Espanya, “s’ha iniciat els treballs per construir un carril per a ciclistes a la CV-15, entre la ciclorruta CR-10, des de la glorieta d’accés a Vilafamés, fins a l’entrada de la Pobla de Tornesa” .

“Aquesta actuació -ha explicat el titular d’Obres Públiques- s’emmarca en les iniciatives que està duent a terme la conselleria per potenciar les polítiques de mobilitat sostenible, adreçada a el foment de l’ús de la bicicleta i, especialment, a incrementar la seguretat viària de els usuaris i usuàries més vulnerables com són els i les ciclistes “.

Així, la conselleria està executant un carril ciclopeatonal que vorejarà una de les glorietes que formen part de l’enllaç de la CV-15 amb la CV-10, fins a l’entrada de la Pobla Tornesa La nova via tindrà 400 metres de longitud i 3 metres de amplada, amb paviment d’aglomerat asfàltic separat físicament de la calçada mitjançant vorades, de manera que quedi garantida la protecció dels usuaris de carril.

Segons ha indicat Arcadi Espanya, les obres, que compten amb una inversió aproximada de 100.000 euros, estaran acabades cap a finals de mes de maig.

A més, ha destacat que “per executar aquesta actuació, que té com a objectiu millorar la mobilitat i la seguretat dels molts ciclistes que transiten per aquesta zona, ha estat fonamental el suport i col·laboració de l’Ajuntament de la Pobla Tornesa”.

Així mateix, el conseller d’Obres Públiques i Mobilitat ha anunciat que “aquesta obra és el punt de partida d’una sèrie d’actuacions que en els propers anys es pretenen dur a terme per donar continuïtat a carril bici CR-15 fins al municipi de Vall d ‘Alba “.

La carretera autonòmica CV-15, que forma part de la Xarxa Bàsica de Carreteres de la Comunitat Valenciana, s’inicia a l’altura de l’P.K. 33 + 000 de l’autovia CV-10 a la Pobla Tornesa, i finalitza en el límit amb la província de Terol, on continua amb la denominació A-227 fins a la Iglesuela del Cid.

Amb una longitud total de 72,690 quilòmetres, uneix les poblacions de la Pobla Tornesa, Vall d’Alba, a els Ibarsos, a els Rosildos, Ares de l’Maestre i Villafranca, i serveix també com accés a les diverses poblacions de la comarca dels Ports com Morella .

Actualment, els ciclistes que circulen pel carril bici CR-10 paral·lel a l’autovia i que desitgen continuar el seu recorregut cap a la Pobla Tornesa i les poblacions de la zona, es veuen obligats a compartir la carretera CV-15 amb la resta de vehicles, amb la conseqüent falta de seguretat via a causa de l’amplada de la via, 6,50 metres, gairebé sense vorals, i la gran afluència de vehicles pesants que transiten, especialment en l’entroncament amb la CV-10, que serveix d’accés a la població de la Pobla Tornesa.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: