La Conselleria d’Obres Públiques facilita la mobilitat a Aigües amb una andana de vianants entre el nucli urbà i Serra Marina

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha iniciat les obres de construcció d’una andana de vianants per facilitar la mobilitat entre nucli urbà de la localitat d’Aigües i la urbanització Serra Marina.

Així, dins de les actuacions que es vénen executant a la millora dels elements de sistema viari, es va a executar un carril entre els punts quilomètrics 9 + 000 i 9 + 200 de la CV-775 al seu pas per aquesta localitat de la comarca de l’Alacantí.

Les obres previstes, el termini previst de finalització és de dos mesos, es realitzen dins de el programa d’obres de conservació i el seu pressupost és de 150.000 euros.

“Amb aquesta actuació es faciliten els desplaçaments dels veïns i veïnes d’Aigües a través d’una connexió segura i es fomenta una mobilitat sostenible i respectuosa amb el medi ambient”, ha afirmat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya .

“Amb el nou carril -ha continuat el titular d’Obres Públiques- s’evita la circulació de vianants per la vora la calçada i la perillositat associada a la proximitat amb els vehicles que es registra en l’actualitat”.

Primera fase de les obres

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, que té entre els seus objectius millorar la mobilitat de vianants i la seguretat viària a l’entorn de les travessies i dels nuclis urbans de població, ha programat la construcció de la primera fase de l’andana de vianants, que compta amb una longitud d’uns 200 metres i una amplada lliure mitjà de 2 metres.

L’andana transcorrerà paral·lel a la calçada, adossat a la mateixa per la seva marge dreta, amb el seu rasant sobreelevada mitjançant vorada i per a la seva contenció s’executaran murs de maçoneria d’alçada variable (entre 2 i 3 metres) en la seva vora exterior, que aniran coronats per una barana metàl·lica.

El paviment d’aquest carril es realitzarà de formigó i també s’ha previst el condicionament de la instal·lació d’enllumenat urbà.

Els terrenys necessaris per a l’execució de les obres, confrontants amb la plataforma de la carretera CV-755, han estat cedits per part de l’Ajuntament d’Aigües.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: