La Conselleria d’Innovació i la DGTIC implanten la signatura electrònica en les targetes de notes de la PAU

La Conselleria d’Innovació, Universitat, Ciència i Societat Digital, juntament amb la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC) de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, han implantat aquest curs la signatura electrónicaen la targeta de resultats de les proves d’Accés a la Universitat (PAU) per facilitar la seva validesa i evitar possibles modificacions, comptant amb el segell de certificació de la Conselleria d’Innovació.

D’aquesta manera, des d’aquest curs tots els procediments administratius vinculats a les Proves d’Accés a la Universitat es validaran gràcies a el segell electrònic de la Conselleria d’Innovació, utilitzant per a això un sistema de signatura electrònica per a la identificació i autenticació de documents, en substitució dels PDF que es generaven fins al moment. En aquest cas, el nou sistema està aprovat per a la generació de certificats de les notes en les proves d’accés a la universitat de l’alumnat i per a les actes per centres educatius de les proves anteriorment esmentades.

Tal com han apuntat a l’respecte els consellers d’Hisenda i d’Innovació, Vicent Soler i Carolina Pascual “a través d’aquest certificat, hem facilitat la verificació de les notes de la PAU dels alumnes i les alumnes de la Comunitat Valenciana per part de les universitats espanyoles, tant públiques com privades “. Per a això, el certificat compta amb un Codi QR i un URL de validació, a més del segell d’òrgan de la Conselleria d’Innovació, que s’ha implantat per primera vegada en aquest camp.

Fins a aquest curs els alumnes i les alumnes es connectaven a la plataforma de la conselleria habilitada per descarregar un document amb format PDF amb els resultats de la PAU. A continuació, podien acudir a qualsevol universitat espanyola, pública o privada, amb aquest certificat de notes per optar a una plaça al centre desitjat. El nou sistema és molt més segur i impedeix possibles falsificacions.

Amb aquest nou procés, s’han generat i signat electrònicament, a demanda dels alumnes i les alumnes de la Comunitat Valenciana, més de 20.000 targetes electròniques en les convocatòries ordinària i extraordinària de les PAU de 2021.

Eliminació de el paper en les actes de la PAU

En la mateixa línia, les actes dels tribunals de les PAU també s’han generat i signat electrònicament amb el segell d’òrgan de la conselleria d’Innovació, Universitat, Ciència i Societat Digital. Això ha facilitat l’eliminació de el paper i l’intercanvi de documents entre els tribunals de les proves i els centres de secundària, a el poder accedir des d’aquests a les actes de les PAU signades electrònicament des de la seva aplicació de gestió acadèmica i administrativa (ITACA). S’han generat i signat electrònicament més de 1.400 actes en les convocatòries ordinària i extraordinària de les PAU de 2021.

Així, en col·laboració amb la Conselleria d’Innovació, Universitat, Ciència i Societat Digital i les universitats públiques valencianes, també s’han adjudicat un total de 25.698 places universitàries per al curs 2021-2022 a través de la plataforma de preinscripció universitària de la DGTIC.

El sistema ha rebut un increment de demandes significatiu, passat de les 38.000 peticions de 2019 i 41.000 de 2020, a les 49.000 de 2021. Els resultats de l’adjudicació van ser publicats a la pàgina web de la preinscripció universitària de la Comunitat Valenciana (preinscripció. gva.es) i es van enviar a més als participants al voltant de 44.000 missatges de text personalitzats amb el resultat de la seva adjudicació

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: