La Conselleria d’Igualtat rep el reconeixement de AFEMPES pel suport i la col·laboració en el seu treball amb les persones amb trastorn mental greu

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha rebut el reconeixement de l’Associació de Familiars i Persones amb Malaltia Mental AFEMPES pel seu suport i col·laboració en el seu treball i en la seva lluita per les persones amb trastorn mental greu.

La directora general de Diversitat Funcional i Salut Mental, Elena Albert, ha estat l’encarregada de recollir el premi en representació de la Conselleria, i ha mostrat la seva “emoció i agraïment” a el reconeixement que AFEMPES ha fet a l’departament d’Igualtat.

Elena Albert ha assistit a l’certamen que ha celebrat l’entitat a Paterna amb motiu de l’20 aniversari de la seva creació i en el qual han volgut agrair la implicació i l’ajuda d’institucions i entitats de la Comunitat Valenciana.

La directora general ha felicitat AFEMPES per la seva llarga experiència i trajectòria a la banda de les famílies i les persones amb trastorn mental greu, i “la gran tasca” que desenvolupen per millorar la seva qualitat de vida i aconseguir un projecte de vida independent.

Així mateix, Albert ha destacat el treball que realitzen les entitats sense ànim de lucre “a la desestigmatització i normalització dels problemes i trastorns de salut mental”, i ha reiterat el compromís de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de continuar acompanyant i donant suport a les entitats “en el procés de reinserció i inclusió de les persones que pateixen aquests trastorns”.

L’Associació de familiars i persones amb malaltia mental de Paterna, l’Eliana i Sant Antoni de Benagéber, AFEMPES, és una entitat que porta des de 2001 posant en marxa projectes per adoptar mesures que afavoreixin el benestar de les persones amb malaltia mental, el de l’ entorn i la seva integració social i laboral.

Per això compta amb diversos programes i serveis tant per a les persones amb trastorn mental com per les seves famílies, entre d’altres, el programa de respir familiar, hàbits saludables, atenció domiciliària, i serveis com el centre de rehabilitació laboral, d’informació laboral, el club d’oci i el centre social.

Així mateix, duen a terme campanyes de sensibilització i programes de suport a les famílies de les persones usuàries.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: