La Conselleria d’Igualtat i les universitats públiques valencianes col·laboraran en el disseny del II Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista

La Vicepresidència i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives comptarà amb la col·laboració de les cinc universitats públiques de la Comunitat Valenciana en el disseny metodològic que se seguirà per a l’elaboració del II Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista.

El secretari autonòmic d’Igualtat i Diversitat, Rubén Sancho, ha mantingut una reunió de treball amb vicerectores i vicerectors de les cinc universitats públiques valencianes per abordar qüestions compartides a les àrees d’igualtat i diversitat. També hi han assistit el director general d’Igualtat a la Diversitat, José De Lamo, i la directora general de l’Institut Valencià de les Dones, María Such.

Rubén Sancho ha agraït a les cinc universitats “el compromís i la voluntat de treballar conjuntament” en el procés de reedició del Pacte, que permetrà “adaptar el full de ruta a la realitat actual, tenint en compte els canvis socials i normatius que s’han fet” anat registrat durant els darrers cinc anys”.

El secretari autonòmic s’ha mostrat “molt satisfet” amb aquesta col·laboració de les universitats en l’estratègia metodològica que se seguirà “per dur a terme satisfactòriament el desenvolupament del nou Pacte i en l’avaluació i el seguiment que es realitzarà posteriorment”.

Rubén Sancho ha recordat l’alt grau de compliment del I Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Machista amb una execució del 94% de les mesures contemplades al text inicial.

Ara, ha assenyalat, “la seva avaluació ha de servir per valorar els encerts i les dificultats, els avenços realitzats i les qüestions pendents, i extreure’n les conclusions i els aprenentatges oportuns per avançar en la lluita contra la violència sobre les dones i per eradicar-la ”.

En aquest sentit, s’ha creat, a proposta de la Vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, un grup de treball al si del Consell Valencià de les Dones per vehicular les propostes de les entitats de dones i feministes per al nou Pacte. També s’ha tractat dins el marc el diàleg social amb les representants dels sindicats majoritaris i la patronal.

Càtedra de migracions

Durant la reunió, també s’han abordat altres temes com la creació de la Càtedra Interuniversitària sobre les migracions per fomentar les investigacions i la formació i millorar-ne el coneixement.

La seva creació és una de les actuacions incloses a l’Estratègia Valenciana de Migracions 2021-2026, dins la línia per impulsar un model de convivència i interculturalitat per a tota la ciutadania valenciana.

A la trobada hi han assistit la vicerectora d’Art, Ciència, Tecnologia i Societat de la Universitat Politècnica de València, Salomé Cuesta; la vicerectora de Responsabilitat Social, Polítiques Inclusives i Igualtat de la Universitat Jaume I, Elsa González i la vicerectora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de la Universitat de València, Helena Rausell.

A més, han participat a la reunió el vicerector d’Inclusió, Sostenibilitat i Esports de la Universitat Miguel Hernández, Raúl Reina, i la vicerectora d’Igualtat, Inclusió i Responsabilitat Social de la Universitat d’Alacant, Eva Espinar.

Informació i Foto: Generaltiat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: