La Conselleria d’Habitatge licita les obres de rehabilitació d’un edifici abandonat al carrer Teixidors de València

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, a través de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), ha licitat les obres de rehabilitació d’un edifici abandonat al carrer Teixidors 18 de València, al barri de Velluters , que durant anys va estar ocupat il·legalment.

L’actuació comptarà amb un pressupost global de 180.000 euros, que seran destinats, principalment, a la reparació de les escomeses de sanejament i electricitat, reposició d’extintors, reparació de vestíbuls, revestiment de sòls, serveis de serralleria, etc. El termini d’execució és de quatre mesos.

La directora de EVha, Helena Beunza, ha recalcat la urgència d’aquesta actuació i ha lamentat la passivitat de l’anterior Consell pel que fa a la problemàtica generada per aquest immoble. “L’abandonament total per part de l’anterior govern autonòmic va ser inadmissible, més encara en un context d’enorme necessitat habitacional com el que pateix València”, ha afirmat.

L’antic Institut Valencià d’Habitatge (IVVSA), avui EVha, va concloure les seves obres en 2011. No obstant això, poc temps després, aquest edifici va ser objecte d’un seguit d’actes vandàlics que van desembocar en l’ocupació il·legal dels seus habitatges, creant malestar entre els veïns del barri.

No ha estat fins al gener de 2018 quan EVha ha recuperat la possessió d’aquest edifici de sis habitatges, després de ser desallotjat per la Policia Nacional. Així mateix, per evitar futures ocupacions, es va contractar un servei de vigilància.

Durant aquesta legislatura, la directora general de EVha ha mantingut diverses trobades amb representants municipals per analitzar la situació d’aquest bloc d’habitatges. Unes reunions que han servit per entaular una estreta col·laboració que s’ha fet extensible a altres ocupacions il·legals que es puguin produir a la ciutat de València.

Les obres de reparació de l’edifici del carrer Teixidors 18 van ser aprovades en el Consell de Direcció de EVha celebrat el passat mes de novembre. S’hi va donar llum verda a l’inici dels procediments per posar en marxa les obres de vuit edificis d’habitatges protegits de la Generalitat que van ser paralitzades i abandonades per l’anterior govern del PP.

La inversió global de la Generalitat per a la realització d’aquestes obres és de 6,3 milions d’euros i suposarà la posada a disposició als ciutadans de 111 habitatges protegits.

Per obtenir informació i documentació s’han d’adreçar a la seu de EVha a València (carrer Vinatea 14) de 9 a 14 hores o mitjançant la Plataforma de Contractació de l’Estat. El termini per a la presentació d’ofertes conclourà el proper 19 de setembre i ho hauran de fer a la seu de EVha de València.

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: