La Conselleria d’Educació projecta la construcció de dos nous centres educatius a Torrevella

El secretari autonòmic d´Educació i FP, Miquel Soler, acompanyat pel director general d´Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, i el director territorial de la Conselleria d´Educació, Cultura i Esport a les comarques d´Alacant, David Vento, ha celebrat una reunió amb l’alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, i el regidor d’Educació, Ricardo Recuero.

A la trobada els responsables del departament han anunciat “el compromís de la Generalitat per continuar ampliant l’oferta educativa pública de la ciutat, així com l’afany ja demostrat de construir centres educatius nous i millorar altres centres”. En aquest sentit les autoritats de la Generalitat han explicat que “per continuar atenent aquestes necessitats educatives, als 25,7 milions d’euros d’inversió que ja garanteix Educació per a la millora i ampliació dels centres educatius de Torrevieja, sumarem 17 més” ,5 milions d’euros per construir una nova escola i un altre institut”.

Per part seva, l’alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, ha agraït “tant al conseller d’Educació com al secretari autonòmic la seva predisposició per solucionar els problemes de la comunitat educativa de la localitat davant l’escolarització sobrevinguda d’alumnes procedents d’Ucraïna”. Així mateix, ha destacat “l’esforç que tant l’Ajuntament com la Generalitat faran a curt i mitjà termini perquè Torrevella compti amb les infraestructures necessàries per atendre tota la demanda d’alumnat”.

La previsió és que el nou col·legi, que es construirà en una parcel·la cedida per l’Ajuntament de Torrevieja amb una capacitat de 729 llocs escolars i amb totes les instal·lacions necessàries, entre elles gimnàs i menjador amb cuina pròpia amb capacitat per a 600 comensals en dos torns . A més, estarà dissenyat seguint paràmetres que garanteixen la sostenibilitat i l’eficiència energètica.

A la reunió la Conselleria ha sol·licitat a l’Ajuntament la cessió d’una parcel·la municipal de 12.000 m2 per al futur institut, el sisè centre públic de Secundària amb què comptarà la ciutat. El perfil educatiu del centre, amb capacitat per a més de 800 alumnes, preveu que sigui de 16 aules d’ESO, 8 de Batxillerat i també amb espai per acollir graus de Formació Professional, gimnàs i cafeteria.

La inversió planificada per Educació de la Generalitat per construir el sisè institut de Torrevieja és de 10 milions d’euros; i al nou CEIP, el dotzè centre d’Infantil i Primària de la ciutat, s’invertiran aproximadament 7,5 milions. Ambdues actuacions s’executaran a través del pla Edificant on la Conselleria aporta tota la inversió i les obres les gestiona l’Ajuntament.

Ambdues quantitats se sumaran als 25,7 milions en infraestructures educatives que té reservats la Conselleria per a Torrevella, elevant per tant fins a 43,2 milions d’euros la inversió en infraestructures escolars de la Conselleria a la ciutat.

Tres col·legis i un institut de nova construcció

En aquests moments la Conselleria està construint directament el nou CEIP Amanecer, les obres del qual van començar a finals de febrer i tenen un termini d’execució de 14 mesos. En aquesta obra, Educació inverteix un total de 8 milions d’euros.

Els responsables de la Conselleria d’Educació han explicat també que “l’altra gran obra que executarà directament la Conselleria, basada en la demolició i construcció de nou a la mateixa parcel·la del CEIP Immaculada Concepción, sortirà a licitació durant la primavera per 7,1 milions d’euros.

Paral·lelament, la Conselleria i l’Ajuntament continuen avançant en la tramitació de 4 actuacions mitjançant el pla Edificant, amb una inversió total d’uns 10,7 milions d’euros per part de la Conselleria. Es tracta de la reforma i ampliació dels instituts Las Lagunas, Torrevigía i Libertas, així com del col·legi Verge del Carme.

La més important serà la rehabilitació integral de l’IES Las Llacunes, amb una inversió de 6,3 milions d’euros de la Conselleria. A la reparació estructural i ampliació de l’IES Libertas s’invertiran més de 2,2 milions d’euros i les instal·lacions de l’IES Torrevigía també s’ampliaran, en aquest cas amb la construcció d’un nou aulari, amb una inversió superior al milió d’euros. Les obres de rehabilitació del CEIP Verge del Carme comptaran amb una inversió per sobre del milió d’euros del departament.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: