La Conselleria de Transició Ecològica augmenta el pressupost en prevenció d’incendis de 15 a 27 milions d’euros (80%) des de 2015

La Conselleria de Transició Ecològica augmenta el pressupost de prevenció d’incendis de 15 a 27 milions d’euros des de 2015. L’increment de l’80% va acompanyat a més d’una pujada de l’77% a la dotació destinada a el servei de vigilància preventiva.

La consellera Mireia Mollà s’ha referit a la inversió durant la visita a l’Observatori Forestal 24 hores Alt de la Pineda, a Serra, on també s’ha reunit amb una unitat de vigilància amb motobomba, un tipus de vehicle el qual treballen dues persones i equipat amb un dipòsit d’aigua de 400 litres per a actuacions d’urgència de petita envergadura.

El director general de Prevenció d’Incendis, Diego Marín, ha explicat que el pressupost pel que fa a 2015 ha pujat per sobre de l’60% en totes les partides: vigilància preventiva, infraestructures i ajudes a l’voluntariat

Concretament, la inversió per a infraestructures en execució ascendeix a gairebé 6 milions d’euros mentre que altres 3 milions ultimen ara el procés de tramitació.

El departament que dirigeix ​​Mollà s’està construït 15 dipòsits d’aigua per a la prevenció i extinció d’incendis, treballa en la millora i manteniment dels camins i pistes forestals, a més de en l’obertura i adapatación de tallafocs.

“La prevenció és l’eina fonamental contra els grans incendis i un pilar elemental sobre el qual hem de construir un futur i una transició ecològica responsable. Els ecosistemes forestals madurs són grans captadors de CO2 i la seva protecció és política activa de lluita contra el canvi climàtic” , ha subratllat la consellera.

Mollà ha destacat la feina essencial de les més de 740 persones que realitzen treballs de vigilància preventiva, així com la perspectiva integral de la ‘Estratègia Mosaic’ de prevenció d’incendis.

Es tracta d’una eina de planificació, gestió, innovació i prevenció activa que contempla noves infraestructures i projectes de gestió, el desenvolupament d’instruments de predicció i teledetecció adaptada a el territori i una accelerada als Plans Locals de Prevenció d’Incendis Forestals (PLPIF).

Així, en el que va de legislatura s’han aprovat 213 nous plans –respecte dels 48 de l’última dècada- i està previst que el 70% dels municipis compten amb aquest recurs eficaç en la prevenció i lluita contra el foc a el tancament de 2021.

L’impuls també arriba a la revisió dels Plans de Prevenció dels Parcs Naturals. Des 2019 ja s’han aprovat deu nous documents mentre que altres 10 estan en l’última fase de la seva tramitació (la Comunitat compta en total amb 22 parcs naturals).

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: