La Conselleria de Transició Ecològica aposta per la mineria compatible amb la gestió forestal

La conselleria de Transició Ecològica aposta per la mineria tècnica, econòmicament, socialment i ambientalment viable, que compatibilitzi l’activitat amb la conservació dels nostres boscos i de la biodiversitat que allotgen.

El director general de Medi Natural, Julio Gómez, ha tancat aquest matí a la Universitat de València la conferència final del projecte TECMINE de solucions tècniques innovadores per a la restauració de mines i pedreres en terrenys forestals.

El projecte, avalat pel programa LIFE de la Unió Europea, ha donat suport a la Comunitat Valenciana amb una ajuda de prop d’un milió d’euros, en un projecte pilot de restauració d’una explotació minera situada a Ademuz.

Aquesta experiència, impulsada per la Conselleria, ha tingut experts en restauració geomorfològica i ecològica de la Universitat Complutense de Madrid (UCM) i del Centre d’Estudis Ambientals de la Mediterrània (CEAM).

La multinacional SIBELCO, amb base a Bèlgica, propietària de la mina ha constatat la viabilitat tècnica i econòmica d‟un model de restauració més natural, més eficient que ha donat com a resultat la restauració d‟un espai ara ric en biodiversitat i funcional.

El director general ha agraït la col·laboració i la implicació de tots els socis sota la coordinació d’un equip de VAERSA, per avançar de forma conjunta cap a una major compatibilitat entre el desenvolupament econòmic i la protecció de la nostra naturalesa.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: