La conselleria de Sanitat publica a la Plataforma de Contractació l’adjudicació per 13,5 milions d’euros de cinc equips de cirurgia robòtica

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha publicat a la Plataforma de Contractació l’adjudicació per un import de 13.521.750 euros del subministrament i servei de manteniment de cinc equips de cirurgia robòtica destinats a l’Hospital Clínic Universitari de València, Hospital Universitari Doctor Peset, Arnau de Vilanova, General Universitari d´Elx i Hospital Universitari d´Alzira.

La incorporació d’aquests cinc nous equips de cirurgia robòtica amplia la xarxa ja posada en marxa en quatre hospitals més: Consorci Hospital Provincial de València, Hospital Universitari i Politècnic La Fe, Doctor Balmis i Hospital General de Castelló.

L’equipament es compon de consola quirúrgica amb tecnologia 3D HD per a una visió immersiva tridimensional, com a mínim quatre braços robòtics i torre de visió. La seva adquisició permet realitzar cirurgies mínimament invasives, cosa que contribueix a una millor recuperació del pacient, i s’empra en urologia, ginecologia, cirurgia general, toràcica, maxil·lofacial, pediàtrica i otorinolaringologia.

A més, redueix el temps de convalescència de la persona intervinguda, proporciona millors resultats funcionals i menor pèrdua sanguínia. Això influeix en una menor estada hospitalària dels i les pacients, que es poden reincorporar a les seves activitats normals en un lapse menor de temps.

Aquest sistema de cirurgia robòtica aporta també avantatges per al professional sanitari, ja que permet una major precisió en els moviments i atorga més llibertat de moviment que en una cirurgia laparoscòpica tradicional, cosa que fa que sigui més fàcil realitzar les sutures i nuar-les. Això redunda en una menor taxa de conversió a cirurgia oberta amb la tècnica robòtica en comparació de la laparoscòpia convencional.

Amb aquest objectiu, l’equip humà encarregat de la cirurgia robòtica rep formació pràctica i teòrica per al maneig correcte i el màxim rendiment de l’aparell.

En la mateixa línia, la Comunitat Valenciana ha creat un Comitè Expert en cirurgia robòtica que s’encarrega de dirimir a quines especialitats s’incorpora a la cartera de serveis, definir protocols i garantir que qualsevol persona que la necessiti tingui accés a aquesta modalitat quirúrgica amb independència d’on resideixi.

Aquesta xarxa de cirurgia robòtica s’ha teixit a la Comunitat Valenciana amb finançament de fons de la Unió Europea, dins el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: