La Conselleria de Sanitat no prorrogarà la concessió de la gestió de el Departament de Salut de Torrevieja

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha decidit no prorrogar el contracte de gestió de el Departament de Salut de Torrevella i iniciar els tràmits perquè el contracte finalitzi a l’octubre de 2021. Per això, el Govern valencià ha de comunicar aquest dimecres a l’empresa concessionària la intenció de no prorrogar el contracte de gestió, així com les normes per a la recepció de tots els elements materials, immaterials i de personal afectat pel contracte en les condicions que marca l’acord de gestió de serveis públics per concessió.

Segons ha explicat la responsable de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, “la mesura es pren en base un dels pilars bàsics que regeix l’actuació d’aquest Govern i que no és altre que reforçar la sanitat pública, millorar la seva qualitat, eficiència i universalitat “.

El procés es desenvoluparà amb la màxima seguretat jurídica i garantint per part de la concessió la millor qualitat assistencial i les condicions de personal laboral afectat.

La Generalitat dóna així compliment a l’eix tercer de l’acord de l’Botànic II, ‘Serveis Públics per continuar rescatant i cuidant a les persones’ que, en el seu punt 24, especifica: “Continuarem treballant per a la recuperació dels serveis públics privatitzats un cop finalitzada la concessió amb una política comuna que garanteixi una millor prestació, més equitativa, eficient i de qualitat i que no suposi un perjudici econòmic per a la Generalitat “.

La recuperació de el departament de salut de Torrevella per part de la Generalitat suposa “un pas endavant en la millora de l’atenció sanitària dels veïns i les veïnes” dels municipis de Torrevieja, Guardamar de Segura, Rojals, Pilar de la Horadada, Oriola , Sant Fulgenci, Benijófar, Formentera de l’Segura, Sant Miquel de Salines i Els Montesinos. “La importància d’enfortir el sistema sanitari públic s’ha vist reforçada, a més, en aquest moment tan rellevant on la pandèmia ha requerit d’una mobilització de recursos humans i econòmics sense precedents”, segons Barceló.

La decisió es pren, exclusivament, en base a criteris d’eficiència. “La inversió en millorar la salut dels valencians i les valencianes no pot estar condicionada a reduccions de costos encaminades a l’obtenció de beneficis. L’únic criteri ha de ser el d’eficiència sanitària a partir de l’optimització dels recursos necessaris i suficients per a cobrir adequadament la demanda de la població “, ha afirmat Barceló.

La titular de Sanitat ha volgut també informar de primera mà als treballadors i treballadores de l’departament de la decisió presa “per incorporar el departament a la gestió pública i traslladar-los que mantindrà una via de comunicació directa perquè estiguin permanentment informats de el procés”.

La consellera ha mostrat la seva satisfacció per poder seguir comptant a partir de la recepció “amb el valuós capital humà i professional de què disposa el Departament de Salut de Torrevella”.

Ana Barceló ha aprofitat l’anunci per felicitar a tot el personal de l’departament de salut “pel sobreesforç i la dedicació que estan realitzant a causa de l’excepcional situació a la qual ens ha portat la pandèmia”.

 

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: