La conselleria de Sanitat destina 61,4 milions d’euros dels pressupostos per millorar les infraestructures sanitàries de Castelló

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha assenyalat que “la província de Castelló comptarà el 2023 amb 61,4 milions dʻeuros destinats a la millora de les infraestructures sanitàries. Això permetrà mantenir l’elevat ritme de les obres que s’estan duent a terme, cosa que suposarà una millora de la qualitat assistencial”.

Segons ha explicat el titular de Sanitat, “per a l’any que ve, la sanitat pública valenciana comptarà amb 8.258 milions d’euros, fet que suposa gairebé 420 milions més que els d’aquest any”.

A més, Mínguez ha destacat que “per millorar les infraestructures sanitàries es destinarà una xifra històrica de 520 milions dʻeuros, que ens permetrà seguir avançant en el projecte dʻuna sanitat més moderna i adaptada a les necessitats actuals”.

D?aquesta xifra, 443 milions són destinats a la millora en obres i equipament d?hospitals, centres de salut i salut mental, i el 13,8% es destina a actuacions per a la província de Castelló per valor de 61,4 milions.

En aquest sentit, Mínguez ha assenyalat que “a la província de Castelló se seguirà invertint no només en la reforma i construcció dels centres sanitaris, sinó que es durà a terme un important esforç per millorar l’atenció a la salut mental , apostar per l’alta tecnologia per millorar en diagnòstics i tractaments i la posada en funcionament de nous serveis assistencials”.

A més, hi ha previst un increment de personal per reforçar la sanitat pública. El 2023 el pressupost en personal puja a 3.688 milions, cosa que permetrà consolidar la plantilla en 6.007 noves places, de les quals un 12% corresponen als departaments de salut de Castelló. A més, l’any que ve s’incrementarà la plantilla en 995 places més més per cobrir la posada en marxa dels nous serveis, com és el cas del nou Hospital de Dia de Salut Mental.

Nou Hospital de Dia Infanto-Juvenil de Castelló

D’aquesta manera, Mínguez ha anunciat que “la Conselleria de Sanitat ja ha iniciat el procediment per adquirir el local que albergarà l’Hospital de Dia Infanto-Juvenil de Salut Mental a Castelló”.

Els pressupostos de sanitat per al 2023 recullen una partida de 40 milions d’euros per a la posada en marxa del Pla d’Acció de Salut Mental, que permetran la posada en marxa dels tres Hospitals de Dia Infanto-Juvenil, així com un increment dels equips intervenció comunitària.

Tal com ha explicat el conseller, “la pandèmia ens ha mostrat la necessitat de reforçar làmbit de la Salut Mental. Per això, s’incrementarà la dotació de recursos assistencials i es reforçarà la xarxa assistencial per poder atendre les necessitats reals d’aquest pacient”.

Millora de latenció a pacients oncològics

D’altra banda, Miguel Mínguez ha assenyalat que durant el primer trimestre del 2023 està previst que entri en funcionament l’Hospital de Dia Oncològic de l’Hospital Provincial de Castelló, que en aquests moments ja està pràcticament finalitzat. De fet, es troba en fase d’adquisició i instal·lació de l’equipament i el mobiliari de l’edifici”. Es tracta d’una de les apostes més grans per millorar l’atenció sanitària a pacients oncològics.

En aquest sentit, el conseller ha recordat “l’important esforç que s’està fent per millorar els equips de diagnòstic i tractament gràcies a l’adquisició d’equips d’alta tecnologia que permeten fer diagnòstics amb més precisió. A hores d’ara, a Castelló ja estan adjudicats 11 equips d’aquestes característiques per valor de 12,5 milions corresponents al pla Inveat”.

En concret, s’han adquirit 4 TAC, dos acceleradors lineals, tres ressonàncies, una Gammacàmera i un equip de cirurgia robòtica, que estan instal·lats o pendents d’instal·lar els propers mesos.

Així mateix, l’Hospital General de Castelló ja ha començat a operar amb l’equip de cirurgia robòtica Da Vinci, i segons ha destacat el conseller “aquest mateix centre comptarà amb un accelerador lineal portàtil per a radiologia intraoperatòria, que atendrà les pacients de càncer de mama de tota la província que ho necessitin”.

Es tracta d’un equip que permet administrar dosis de radiació en el mateix moment de la intervenció quirúrgica del tumor, de manera que la pacient rep el tractament en el moment de la cirurgia, cosa que evita sotmetre’s a sessions posteriors.

Mínguez ha indicat que “aquest equipament suposa un gran salt tecnològic en l’atenció a pacients oncològics, ja que a més de pacients amb càncer de mama, també es pot aplicar a patologies com càncer de pàncrees o el sarcoma, millorant la qualitat de vida, en disminuir el nombre de tractaments necessaris i els efectes secundaris”.

Unitat de Trasplantaments de Ronyó

Pel que fa a la Unitat de Trasplantament de Ronyó de l’Hospital General de Castelló, el conseller de Sanitat ha assenyalat que “en aquests moments està en fase de proves prèvies als pacients susceptibles de rebre l’operació, per tant, en cas de sorgir un donant en les properes setmanes ja es podria fer el primer trasplantament abans de final d’any”.

Inversió en infraestructures per departaments

Durant el 2023, es donarà un impuls a les diferents actuacions previstes en matèria d’infraestructures sanitàries que s’estan duent a terme als tres departaments de salut de Castelló.

En aquest sentit, al departament de salut de Castelló es destinaran 17,3 milions d’euros per a la millora dels centres assistencials. D’aquesta manera, a l’Hospital General de Castelló es duran a terme les actuacions per a l’ampliació del centre, en concret, l’ampliació i la reforma del servei d’Urgències, de l’Edifici F i del bloc quirúrgic.

Pel que fa als centres d’atenció primària es duran a terme actuacions per a la construcció del nou consultori auxiliar de Vilafamés, nou centre de salut d’Orpesa i nou centre de salut Herrero de Castelló.

Així mateix, al departament de salut de Vinaròs es destinaran 5,1 milions d’euros per dur a terme l’ampliació de l’hospital comarcal de Vinaròs i la nova helisuperfície sanitària. Pel que fa als centres sanitaris, es contemplen actuacions al nou CS Vinaròs II, nou CS de Forcall, nou consultori de Càlig i l’ampliació del centre sanitari integrat Benicarló.

Finalment, al departament de salut de La Plana es destina un pressupost de 10,4 milions d’euros per a la millora de les infraestructures. D’aquesta manera, es durà a terme l’ampliació i la reforma de l’Hospital de la Plana i es posarà en marxa la primera casa de parts de la Plana. A més, es durà a terme la construcció del nou centre de salut Vila-real IV, així com l’ampliació del CS Moncofa, el CS La Vall d’Uixó i els consultoris auxiliars Montanejos i Borriana.

D’altra banda, quant als Hospitals de Corta i Llarga Estada es destinaran 4,9 milions d’euros per a la reforma d’Hospital La Magdalena i per a l’adequació de l’Hospital de Dia de Salut Mental.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: