La Conselleria de Mobilitat posarà en marxa una nova línia d’autobús entre el campus universitari de Burjassot i Quart de Poblet, Manises i Paterna al febrer

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, a través de l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), posarà en funcionament a principis de febrer una nova línia de Metrobus que permetrà connectar el campus universitari de Burjassot amb les localitats de Quart de Poblet, Manises i Paterna i també aquests municipis entre si.

Així ho ha anunciat el conseller de Mobilitat, Arcadi Espanya, després de la reunió de treball que ha mantingut aquest dimecres amb l’alcaldessa de Quart de Poblet, Carmen Martínez, en la qual han abordat diversos projectes per a aquesta ciutat de l’àrea metropolitana de València.

En aquest sentit, el titular de Política Territorial ha destacat dues iniciatives: la posada en marxa de la línia d’autobús entre la ciutat de València i els polígons industrials de Quart de Poblet aquest mes de gener i una nova ruta, que entrarà en servei a febrer, per connectar aquesta localitat amb el campus de la Universitat de València a Burjassot.

Segons Espanya, amb el primer dels projectes, “s’acosta el transport públic a les àrees industrials” i “es propicia la reducció d’emissions i la disminució de la contaminació perquè les persones no necessiten utilitzar el seu vehicle privat en els seus desplaçaments a la feina” .

“A més, -ha remarcat el conseller-, amb aquest servei públic es millora la igualtat social, ja que es facilita l’accés dels joves que no tenen vehicle propi a llocs de treball en les empreses ubicades en els polígons”.

D’altra banda, i pel que fa a la nova línia de transport públic que entrarà en funcionament el mes que ve, Espanya ha recalcat que amb aquest servei “s’evitarà que els i les joves de Quart de Poblet, Manises i Paterna hagin d’anar primer a València i fer transbord allà per desplaçar-se a al campus de Burjassot “.

“D’aquesta manera s’afavoreix l’accés a el dret a l’educació a través d’un servei de transport públic amb un preu competitiu”, ha conclòs el màxim responsable de Mobilitat.

Connexió amb el campus: 12 expedicions d’anada i 12 de tornada

La ruta a campus de Burjassot, que realitzarà 12 expedicions d’anada i 12 de tornada, iniciarà el seu recorregut de 35 minuts a Quart de Poblet a les 7.05 hores del matí i finalitzarà a les 21.50 hores de la nit.

Per a la utilització del servei es podran fer servir tots els títols de la ATMV i el futur Bono10, que tindrà un cost de 7,20 euros, o es podrà adquirir un bitllet senzill per un import de 1,45 euros.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: