La Conselleria de Mobilitat estableix una deducció del 10% per adquirir bicicletes i vehicles elèctrics de mobilitat personal

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat va establir una deducció del 10% per tal d’incentivar l’adquisició o electrificació de bicicletes urbanes, així com per a la compra de vehicles elèctrics de mobilitat persona.

Aquestes ajudes, que s’articularan a través de la Llei de Mesures Fiscals, Gestio Administrativa i Financera i d’organitzacions de la Generalitat de 2021, s’emmarquen en el conjunt d’iniciatives que la Conselleria ha posat en marxa per fomentar la mobilitat sostenible.

En aquest sentit, i davant l’inici de la Setmana de la Mobilitat Europea de la Mobilitat de la Comunitat Valenciana, el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, ha reiterat la necessitat de potenciar l’ús de mitjans individuals de transport no contaminants com la bicicleta o el patinet i evitar així la utilització massiva de el vehicle privat.

Per Arcadi España, la mobilitat és una peça clau per combatre l’emergència climàtica, “la lluita contra el canvi climàtic és un compromís essencial de la Generalitat i des de la Conselleria estem treballant perquè moure a peu, amb bicicleta o en transport públic sigui una alternativa segura, eficient i assequible “ha assenyalat.

Ajudes per a la compra de bicicletes i patinet

Així el conseller ha recordat que fins el 10 de novembre segueix obert el termini per sol·licitar els ajuts directes de la Generalitat de fins a 250 euros per a la compra de bicicletes i patinets i que compten amb un pressupost global de 500.000 euros.

Aquests ajuts, ha destacat Arcadi Espanya, “tenen un doble objectiu, fomentar d’una banda l’ús de vehicles no motoritzats per aconseguir una mobilitat més sostenible i, de l’altra, donar suport i ajudar els comerços de la Comunitat”.

Des del passat mes de juny s’han aprovat un total de 2.630 ajudes i 317 establiments s’han adherit a la campanya, dels quals, 107 són de la província d’Alacant, 30 de la de Castelló i 180 de la de València.

Aquests ajuts de la Generalitat són de fins a 250 euros en el cas de bicicletes elèctriques (l’import no podrà sobrepassar els 1400 euros), de 75 euros per a les no electrificades (el preu màxim serà de 500 euros) i igualment 75 euros per patinets elèctrics (el cost no podrà ser superior a 450 euros).

Els ajuts també es poden aplicar a la instal·lació de kits d’electrificació, amb un import de fins a 200 euros (el preu màxim de el kit està fixat en 600 euros) o la compra de bicicletes amb elements de càrrega per al transport infantil, en el cas les ajudes seran de 150 euros (en aquest cas el preu de la bicicleta familiar no podrà ser superior a 700 euros).

Juntament amb aquestes ajudes, la Conselleria està preparant una altra sèrie d’iniciatives per fomentar els models de mobilitat sostenible com la instal·lació de consignes d’estacionament per a bicicletes en estacions de FGV i millorar així la intermodalitat.

carrils bicicletes i de vianants

En aquest context també s’està impulsant un pla de millora de la xarxa ciclopeatonal en tota la Comunitat amb l’objectiu, ha subratllat el conseller, de “completar aquests itineraris no motoritzats per connectar municipis i disposar d’una xarxa contínua, segura, funcional, ordenada i jerarquitzada, que sigui una alternativa a la mobilitat tradicional “.

A més, la Conselleria també està treballant en la recuperació d’antics traçats ferroviaris, amb la finalitat d’afavorir el desenvolupament de models de mobilitat sostenible i d’impuls a les activitats d’oci i esbarjo en espais naturals d’una manera respectuosa amb l’entorn.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: