La conselleria de Justícia presenta als ajuntaments l’esborrany del Pla Municipal d’atenció a dones prostituïdes

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha presentat diversos ajuntaments l’esborrany del Pla Municipal d’Atenció Integral per a dones en situació de prostitució, un model assistencial que persegueix la incorporació social, econòmic i laboral de les víctimes del sistema prostitucional.

La presentació d’aquest pla previst a l’ordenança abolicionista impulsada per la Conselleria de Justícia ha congregat a Benetússer representants de divuit municipis de la província de València que ja tenen aprovada aquesta ordenança a més de diferents associacions compromeses amb l’abolició de la prostitució.

Durant la trobada, el director general de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia, José García Añón, ha expressat que aquest model integral planteja mesures d’atenció dotades de recursos municipals i supramunicipals perquè les dones víctimes d’aquest tipus de violència de gènere puguin desenvolupar una vida digna i autònoma a la prostitució”.

El pla, ha explicat Añón, proposa la creació d’una unitat o oficina municipal des de la qual coordinar i centralitzar totes les actuacions com els serveis d’acolliment, assessorament i orientació sobre drets o la posada a disposició de recursos assistencials o habitacionals.

Així mateix, ha assenyalat “el model recull el disseny dʻitineraris dʻintervenció individualitzat on es contemplen mesures per a casos amb víctimes amb fills o persones al seu càrrec i exigeix el seguiment i lʻavaluació de les actuacions adoptades”.

A més d’aquestes mesures, aquest instrument recull la posada en marxa de campanyes locals de sensibilització destinades a les dones en situació de prostitució i víctimes d’explotació sexual ia la ciutadania en general, amb un èmfasi especial en adolescents i joves.

Compliment amb les accions plantejades al Fòrum Valencià Abolicionsita

Añón també ha destacat que l’activació d’aquest Pla fa efectiva les propostes realitzades per diversos experts al Fòrum Valencià per a l’Abolició de la Prostitució on s’insistia en la necessitat de reformes legislatives i administratives amb un enfocament transversal per eradicar-la.

Per acabar, el director general ha assegurat que “la Conselleria manté intacte el seu compromís per acabar amb aquesta expressió màxima de desigualtat. Per això insistim en la necessitat que més municipis s’adhereixin a l’ordenança (cinquanta ja ho estan tramitant) perquè les dones prostituïdes puguin reconstruir la seva realitat”.

Informació i Foto: Generaliat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: