La conselleria d’Agricultura modernitza l’Estació Experimental d’Elx i crearà un evolucionari d’insectes per a lluita biològica

La Conselleria d’Agricultura ha presentat el projecte de rehabilitació de l’Estació Experimental d’Elx, un projecte que aspira a ser un referent al servei de l’agricultura sostenible a la província d’Alacant. L’actuació, amb una inversió de 6 milions d’euros, també inclou la construcció d’un evolucionari d’insectes per a la lluita biològica contra possibles plagues que afecten els cultius.

L’obra permet modernitzar l’Estació Experimental i augmentarà les capacitats docents i de transferència amb noves aules, laboratoris, hivernacles semiautomatitzats, etc. A més, disposarà del primer sistema d’aprofitament per a regadiu d’aigües domèstic residuals en circuit tancat i donarà cabuda al Hub tecnològic agrari de la província per a l’estudi de projectes de sostenibilitat dels recursos hídrics, entre d’altres.

El secretari autonòmic d’Agricultura, Roger Llanes, la directora general de Política Agrària Comú, Maite Chàfer, i el director general d’Agricultura, Toni Quintana, han estat els encarregats de presentar aquesta actuació. Precisament, Llanes ha destacat “la importància d’apostar decididament, tal com estem fent, per la investigació i transferència al camp d’aqueixes troballes de manera ràpida i eficaç”.

Cal assenyalar que la rehabilitació també suposa la recuperació de l’edifici històric de l’Estació Experimental amb solucions d’alta eficiència energètica i l’adequació a la normativa tècnica vigent.

Nou centre biològic de plagues

Aquesta inversió també acull la creació d’una nova instal·lació de referència per a la lluita contra les plagues amb una evolucionari d’insectes per tal de seguir avançant en investigació i sanitat vegetal. Aquest, s’unirà a la xarxa que formen els centres de Caudete de las Fuentes i el de Montcada, on està l’IVIA. D’esta manera la Comunitat Valenciana disposarà de tres centres dedicats a investigar en benefici de l’agricultura, i en contra de les plagues que afecten el desenvolupament i la sostenibilitat del sector.

Entre les aportacions d’esta nova instal·lació d’Elx s’inclourà també la producció d’insectes, autèntics aliats naturals que ajuden a combatre la mosca de la fruita d’una manera natural¨ i amb alta efectivitat.

En aquesta línia, el secretari autonòmic ha anunciat que “servirà de vincle i enllaç amb la bioplanta de Caudete de las Fuentes, on obtenim insectes estèrils que actuen contra la plaga de la “Ceratitis capitata”, per a estendre aquest sistema de lluita biològica a les comarques alacantines”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: