La Conselleria d’Agricultura i Transició Ecològica acorda amb Fecoreva col·laborar per impulsar l’energia solar aplicada al reg

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica s’ha reunit amb representants de la Federació de les Comunitats de Regants de la Comunitat Valenciana (Fecoreva), amb qui ha compartit la posada en marxa de projectes de col·laboració per impulsar l’energia fotovoltaica aplicada a l’reg.

L’anomenat “reg solar fotovoltaic”, que permet alimentar els sistemes de bombament i elèctrics de les instal·lacions de reg amb energia renovable és una de les iniciatives que l’administració autonòmica i Fecoreva s’han plantejat defensar en el marc dels fons europeus de reconstrucció.

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha explicat que aquest sistema és “una oportunitat per reduir costos i millorar el reg de precisió” alineada amb les estratègies europees per aprofitar l’ús eficient dels recursos i amb les polítiques de la Conselleria en matèria de Transició Ecològica.

Mollà ha emplaçat els representants de Fecoreva a mantenir una propera reunió dedicada a la presentació de propostes adaptades als criteris que regeixen els fons de recuperació de la Unió Europea.

L’Administració autonòmica ha traslladat que els comptes per a 2021 dupliquen la dotació pressupostària per Fecoreva en reconeixement a la seva “tasca divulgativa sobre l’ús racional de l’aigua”, ha explicat Mollà, que ha encoratjat a la Federació a mantenir i fomentar aquesta línia de treball.

En aquest sentit, el pressupost per a 2021 ha ocupat també una part de la trobada, destacant els 6,6 milions d’euros destinats a completar les obres de l’posttransvasament Xúquer-Vinalopó o la partida reservada a la xarxa de transport de la Sèquia Reial del Xúquer.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: