La Conselleria d’Agricultura i el sector pesquer acorden traslladar al Govern central una sèrie de peticions per compensar les retallades de la UE

La Conselleria d’Agricultura i les confraries de pescadors de la Comunitat Valenciana han acordat aquest divendres traslladar al Govern central una sèrie de peticions per compensar les retallades establertes per la Unió Europea per a la flota a la Mediterrània.

El secretari autonòmic d’Agricultura, Roger Llanes, i director general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Antonio Quintana, s’han reunit aquest divendres amb responsables de les principals confraries de pescadors de la Comunitat Valenciana.

Durant la trobada, tant Roger Llanes com els i les responsables de les confraries han coincidit en el rebuig frontal a la decisió de Brussel·les, que reduirà un 6% les jornades de pesca a la Mediterrània, i han acordat una sèrie d’iniciatives encaminades a atenuar l’impacte negatiu de les disposicions comunitàries noves.

La primera decisió adoptada després de la reunió consisteix a elaborar un escrit, per part de la Conselleria, al Ministeri d’Agricultura. El document inclourà una sèrie de propostes per alleujar la situació dels pescadors i pescadores valencians davant del nou escenari que la Unió Europea (UE) ha imposat per al proper any.

Entre les propostes destaca l’establiment de compensacions socioeconòmiques per als afectats per les rebaixa dels dies autoritzats per pescar a la Mediterrània.

La Conselleria d’Agricultura traslladarà també al Govern central la necessitat que el ministeri publiqui com més aviat millor els dies de pesca disponibles per al 2022, per tal que el sector pugui planificar adequadament la seva feina. També es demanarà que es modifiqui l’actual sistema d’utilització de jornades disponibles per augmentar-ne l’eficàcia.

A l’escrit també se sol·licitarà que la major reducció d’hores de treball fixada per la Unió Europea per a la flota mediterrània, en comparació amb les establertes per a França i Itàlia, es pugui traduir en un increment del nombre de jornades de feina dels pescadors valencians .

Roger Llanes ha subratllat durant la reunió que “la Conselleria, tal com ja expressem aquesta mateixa setmana, s’oposa frontalment a la decisió de Brussel·les i comparteix la justa indignació del sector pesquer, al qual donem suport sense reserves a totes les seves demandes i que compta, per descomptat, amb tota la nostra comprensió i suport”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: