La Conselleria d’Agricultura commemora a El Palmar el Dia de la Dona Rural

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica commemora aquest dijous, 14 d’octubre, el Dia Internacional de les Dones Rurals, que enguany es dedica a les dones de la mar, amb la participació de la consellera Mireia Mollà en una jornada a la seu social de la Comunitat de Pescadors / es de l’Palmar.

S’ha triat aquest enclavament pel seu simbolisme en la reivindicació dels drets de les dones. El Palmar va ser l’escenari de la batalla que van haver d’emprendre les dones fins a acabar amb una tradició que marcava que només els homes fills de pescadors podien pescar a la zona.

La jornada comptarà amb la presència de nombroses persones representants de el sector pesquer, com són les treballadores d’aquest, confraries, associacions de dones de la mar i persones representants d’àmbit autonòmic i municipal relacionades amb el món de la pesca, el desenvolupament rural o la igualtat.

Les aportacions d’aquesta posada en comú contribuiran, juntament amb els resultats de diferents processos participatius de dones rurals que tindran lloc a la Comunitat Valenciana, a l’elaboració de l’I Pla de Promoció de la Dona Rural de la Comunitat Valenciana.

L’any 2007 l’Assemblea General de l’Organització de les Nacions Unides en la seva resolució 62/136 va establir el 15 d’octubre com a Dia Internacional de les Dones Rurals en reconeixement a la funció i contribució decisiva de la dona rural a la promoció de el desenvolupament agrícola i rural, la millora de la seguretat alimentària i l’eradicació de la pobresa rural.

Fer visible la contribució que les dones realitzen en àmbits rurals és un dels objectius de les polítiques internacionals, europees, nacionals i autonòmiques per equilibrar el despoblament, la masculinització i l’envelliment de la població de les àrees rurals i apostar pel suport a les noves oportunitats de desenvolupament i el relleu generacional en aquestes, objectius imprescindibles per a la recuperació de l’medi rural i dels sectors productius que el sustenten.

Aquestes línies d’actuació es materialitzen en un augment de mesures de suport a la dona que tindran destacada presència en la nova Política Agrària Comuna (PAC). En aquest sentit, la Generalitat afegeix, a les eines de què disposa per treballar per la igualtat, el Servei de Promoció de la Dona en l’Àmbit Rural, adscrit a la Direcció General de Desenvolupament Rural, que treballarà per i per a les dones de el sector .

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: