La consellera Cebrián signa un conveni amb Mercavalencia i el Consell Agrari

Informació i Foto: http://www.gva.es

La consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha signat amb la regidora d’Agricultura de l’Ajuntament de València, Consol Castillo, el gerent de Mercavalencia, José Joaquín García, i el Consell Agrari Municipal de València un conveni de col·laboració per gestionar la palla de l’arròs que es genera en els arrossars del terme municipal de València, així com de les restes orgàniques de Mercavalencia, derivats de productes que són retirats pels serveis d’escombraries i que no són aprofitats com a adob en l’agricultura , per tal d’assolir un model d’economia circular.

El propòsit consisteix a produir adob natural provinent de la fermentació d’aquests productes i utilitzar-lo després en els camps de l’horta de València. D’aquesta manera s’aconsegueix extreure part de la palla d’arròs que es produeixi en els arrossars i juntament amb les restes orgàniques de Mercavalencia produir adob natural.

Cadascuna de les entitats signants exercirà una comesa. La Conselleria aportarà la direcció tècnica del procés per mitjà dels seus especialistes i científics i els recursos propis, mitjans materials, personals, metodologies i coneixements científics i tècnics necessaris per a l’assoliment de l’objectiu.

El Consell Agrari Municipal de València, juntament amb la maquinària de què disposa i en coordinació amb els agricultors arrossers, empacará i traslladarà a les parcel·les i solars que es disposaran per a això les bales de palla d’arròs, procedint a la barreja amb els materials orgànics de Mercavalencia sota les directrius que es fixin pels tècnics de la Conselleria. A més serà l’encarregat de procedir a la seva utilització o distribució.

Per la seva banda, Mercavalencia condicionarà a les seves parcel·les i solars la zona destinada treball de les restes orgàniques que vagi apilant de l’activitat que es realitza a les seves instal·lacions, seguint les directrius dels tècnics.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: