La consellera de Sanitat elogia la trajectòria assistencial, docent i investigadora de l’hospital Universitari Sant Joan

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha aprofitat els actes commemoratius de l’30 aniversari de l’hospital Universitari Sant Joan per repassar i elogiar la trajectòria de centre en els tres eixos que el vertebren: assistencial, docent i investigador. Aquests bons resultats, per la titular de Sanitat, obeeixen a la dedicació i entrega dels seus professionals que, al seu parer, ha estat excel·lent en pandèmia.

A nivell assistencial, l’hospital, concebut inicialment per prestar cobertura sanitària a 144.731 habitants, atén a dia d’avui a 220.000 persones i és centre de referència per a la província d’Alacant en Medicina Nuclear, Oncologia Radioteràpica, Maxil·lofacial, tumors musculoesquelètics, així com per les seves unitats d’Hospitalització Psiquiàtrica o Trastorns de l’Alimentació. En el seu haver es compta també ser el primer hospital de la Comunitat Valenciana i dels primers d’Espanya a posar en marxa un programa de donació d’òrgans en asistòlia (a cor aturat).

En matèria d’infraestructures, Barceló ha recordat que en els últims anys s’han invertit més de 26 milions d’euros per dotar d’equipament a l’hospital i ha indicat que, en l’actualitat, el centre està ampliant el servei d’urgències i escometent obres al hospital de dia d’oncologia, tot per un import de 5 milions d’euros.

A nivell docent, l’hospital acull cada any a estudiants en pràctiques de Ciències de la Salut, la qual cosa afavoreix les sinergies amb el món acadèmic. A més, les investigacions en matèria de salut i la seva translació a l’activitat assistencial contribueixen tant a millorar la qualitat de l’servei sanitari que s’ofereix com a afavorir les relacions interprofessionals i el propi desenvolupament professional.

Barceló ha insistit que “la història d’aquests 30 anys no hauria estat possible sense el compromís i vocació de servei públic dels magnífics professionals que formen part de l’hospital de Sant Joan amb un lliurament i dedicació que es veu reconeguda en els indicadors de satisfacció dels pacients “. A més, la titular de Sanitat ha agraït el compromís de personal durant la pandèmia i l’ha animat a continuar en la mateixa línia.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: