La Comunitat Valenciana és la tercera autonomia amb més creixement interanual de l’economia, que se situa en el 7,2%

La Comunitat Valenciana és la tercera autonomia amb més creixement interanual de l’economia amb un 7,2%, superior a la mitjana d’Espanya, que se situa en el 6,3%, segons l’estimació de l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal de Espanya (AiReF) del segon trimestre de la composició per PIB del conjunt de leconomia espanyola.

Amb el creixement en aquest segon trimestre (1,3%), l’economia valenciana pràcticament ha assolit el nivell d’activitat previ a la pandèmia, cosa que indica la bona evolució en termes macroeconòmics, considerant la forta crisi econòmica provocada per la pandèmia de la COVID-19, i les dificultats derivades de la crisi provocada per la guerra a Ucraïna, la inflació i els problemes a les cadenes de subministrament a nivell internacional.

Tot i la bona evolució de l’economia, el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha manifestat que “ens trobem en una situació econòmica complexa a nivell mundial, en què cal tant reforçar la protecció social en el marc del model productiu valencià, com les polítiques de canvi de model econòmic en clau de sostenibilitat econòmica i ambiental”.

La metodologia emprada per l’AiReF és Metodologia d’Estimació Trimestral per Comunitats Autònomes del PIB i està basada en les dades publicades per l’INE el 29 de juliol passat a través de la Comptabilitat Nacional Trimestral d’Espanya, pel que fa a les dades per el segon trimestre del 2022.

Evolució favorable d’indicadors econòmics

Aquesta bona evolució en termes de PIB és coherent amb les dades de les dades d’atur i de l’ocupació, d’exportacions i de reducció de les persones afectades per ERTE.

Així, en el 2n trimestre del 2022 l’EPA reflecteix que la Comunitat Valenciana compta actualment amb el nombre més gran de persones ocupades des de l’any 2008. En concret, hi ha 2.167.900 persones treballant, de les quals 12.100 s’hi han incorporat darrer trimestre.

Les exportacions de la Comunitat Valenciana han assolit un valor de 16.495,8 milions d’euros en el període gener-maig de 2022, cosa que representa un increment del 22% respecte al mateix període de l’any anterior.

Per la seva banda, el nombre d’afiliacions en ERTO vinculat a la COVID a la Comunitat Valenciana ha baixat de 318.914 al març del 2020 a 4.115 en el mateix període del 2022. Aquesta xifra suposa una incidència actual força residual, del 0,3 % en la Comunitat Valenciana, i amb una proporció lleugerament inferior a la dEspanya (0,5%).

Polítiques de suport a l’economia valenciana

Climent ha manifestat que “l’evolució favorable de l’economia valenciana ha de vincular-se les polítiques de suport als sectors productius valencians per part de la Conselleria d’Economia Sostenible, i del conjunt de la Generalitat, com “l’esforç de les polítiques econòmiques implementades des del inici de la pandèmia per fer front, en primer lloc a la crisi sanitària i de salut pública, i en segon lloc de suport als sectors més afectats per les restriccions derivades de la pandèmia, especialment aquelles adreçades a persones treballadores, autònomes i pimes valencianes, amb un conjunt de polítiques de despesa i inversió pública”.

El conseller també ha recordat “les noves mesures per fer front a la crisi energètica i de subministraments derivada de la guerra a Ucraïna per part del Consell de la Generalitat, mitjançant el Pla Reactiva”.

Informació i Foto: Generlaitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: