La Comunitat rebrà un 44% més de fons per a polítiques actives d’ocupació que reforçaran la formació professional

La Comunitat Valenciana rebrà 304 milions d’euros per a polítiques actives d’ocupació durant aquest any. Així s’ha decidit en les conferències sectorials d’Ocupació i Assumptes Laborals i la de la Sistema Nacional de Qualificacions i Formació Professional per a l’Ocupació, presidides per les ministres de Treball i d’Educació, Yolanda Díaz i Isabel Celaá, respectivament, ia les que ha acudit el conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent.

Climent ha manifestat després de les reunions la satisfacció de el Consell per un repartiment que, com ha explicat, “beneficia de manera clara” a la Comunitat Valenciana. “Labora ha fet els deures, el que s’ha reflectit en la distribució de fons per a l’ocupació”, ha emfatitzat el conseller després de la reunió.

Així, la Comunitat Valenciana rebrà 93 milions d’euros més que l’any passat. El conseller ha detallat que aquest increment es veurà reflectit fonamentalment en les accions de formació professional per a l’ocupació, que rebrà 77 milions d’euros més que el 2020.

“Aquest pressupost ens permetrà donar-li un impuls important a la formació professional per a l’ocupació”, ha declarat Rafa Climent, que ha explicat que des Labora es vol potenciar la formació per modular el canvi de model productiu al nostre teixit empresarial.

Cal recordar que Labora ha posat en marxa al voltant de 900 cursos de formació gratuïts per a persones desocupades. Així mateix, s’han subvencionat cursos de tallers d’ocupació i Et Formem, que permeten que persones desocupades es formen alhora que reben un salari.

“Oferim cursos gratuïts i amb certificat de professionalitat en ocupacions molt demandades pel sector empresarial de la Comunitat”, ha indicat a l’respecte el titular d’Economia.

D’altra banda, l’increment de pressupost per a programes de foment d’ocupació i inserció permetran reforçar el servei d’orientació per a l’ocupació amb més professionals per atendre de manera personalitzada a les persones aturades. De la mateixa manera, s’incrementarà el nombre de prospectors, que atenen les necessitats de les empreses en ocupació.

Finalment, ha posat èmfasi Climent en els programes d’igualtat d’oportunitats i foment d’ocupació de Laboratori que es destina a les subvencions, entre d’altres, dels Centres Especials d’Ocupació.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: